Rozmawiałem z konsultantem na infolinii TCL i powiedziano mi że nie mają w planach aktualizacji seri P60 do Androida 7.
Mam pytanie do posiadaczy tego tv którzy robili ręczną aktualizację oprogramowania. Jak sprawdzić jaką mam wersję softu ( gdzieś czytałem że niektórzy mają ..143) gdzie to znaleźć?
Skoro nie będzie aktualizacji do Androida 7 to czy warto robić ręczną aktualizację- czy ona więcej poprawia czy psuje ?? Mój P6055'' chodzi dobrze, jedynie przydała by się kalibracja.
A i gdzie znaleźć oprogramowanie do aktualizacji bo sam TV nic nie wyszukuje.
Rozmawiałem z konsultantem na infolinii TCL i powiedziano mi że nie mają w planach aktualizacji seri P60 do Androida 7.
Mam pytanie do posiadaczy tego tv którzy robili ręczną aktualizację oprogramowania. Jak sprawdzić jaką mam wersję softu ( gdzieś czytałem że niektórzy mają ..143) gdzie to znaleźć?
Skoro nie będzie aktualizacji do Androida 7 to czy warto robić ręczną aktualizację- czy ona więcej poprawia czy psuje ?? Mój P6055'' chodzi dobrze, jedynie przydała by się kalibracja.
A i gdzie znaleźć oprogramowanie do aktualizacji bo sam TV nic nie wyszukuje.
Jak chcesz kalibrację to pisz do kikiego. A co do aktualizacji to kilkanascie stron wcześniej chłopaki podawali plik do ściągnięcia i info jak wgrać. Informavje o wersji oprogramowania też kilka stron wcześniej jest opisane jak szukać. Podałbym ci ale aktualnie nie jestem w domu a nie pamiętam dokładnie jak w to wejść. A co do aktualizacji androida to myślę że tv jest świeży i do 7 powinni go zaktualizować.
Ale rozumiem, że nie da się go zainstalować z menu z pen drive tylko trzeba tym sposobem z włączaniem TV do gniazka z wciśniętym przyciskiem co skutkuje całkowitym przywróćeniem TV do ustawień fabrycznych?Na stronce TCL tez masz najnowszy FW. Nie trzeba szukac po forum.
Ale rozumiem, że nie da się go zainstalować z menu z pen drive tylko trzeba tym sposobem z włączaniem TV do gniazka z wciśniętym przyciskiem co skutkuje całkowitym przywróćeniem TV do ustawień fabrycznych?
Ooo widzisz, dzięki za info. Rozumiem, że w takim przypadku tak jak w w aktualizacji sieciowej nic się na resetuje?Nie, dlaczego? Instalujesz z pena i z menu TV.
Ten drugi sposob to jakis awaryjny sposob.
W zip`ie ze stronki tez masz instrukcje, tylko po angielsku.
Ooo widzisz, dzięki za info. Rozumiem, że w takim przypadku tak jak w w aktualizacji sieciowej nic się na resetuje?
Ja narazie nie posiadam zewnętrznego źródła dźwięku pod TV więc, jeżeli nikt nie dostrzegł innych istotnych wad to zaryzykuje.Podejrzewam ze nie, ale nie dam sobie nic uciac, jeszcze nie aktualizowalem, dostalem TV z najnowsza wersja.
Nie wiem czy to w pelni potwierdzone, ale podobno najnowsza wersja (V143), wprowadza problemy z dzwiekiem przez ARC/SPDIF.
Wiec moze lepiej poczekac na nastepny apdejt ?
Witam. Może głupie pytanie, ale jak można sprawdzić wersje softu w TV?
Szukam, szukam i nie widzę.
Ustawienia , informacje a następnie skontaktuj się z nami i masz wszystko opisane