Zacznę od tego, że telewizor posiadam 43 calowy, czyli z tej serii ale bez androida.
Może podasz dokładny typ tv by czarodziejskiej kuli nie nadwyrężać?
Zacznę od tego, że telewizor posiadam 43 calowy, czyli z tej serii ale bez androida.
Może podasz dokładny typ tv by czarodziejskiej kuli nie nadwyrężać?
Post zedytowałem jak się zorientowałem ze nie napisałem dokładnego modelu, niestety za późno
Ale zacząłem się zastanawiać czy przypadkiem nie wybrałem złego tematu - jeśli wskażecie mi gdzie powinien być ten post to go przeniosę.
Pozdrawiam
W opisie przepisałeś trudne kody producenta, czarodziejska kula sugeruje mi że to chyba będzie 43P6006 albo podobny. Oprogramowanie nie zależy od przekątnej.
Na 4pda chyba mają wątek o tym telewizorze z różnymi wersjami softu. Chyba były skargi na niektóre wersje...
4pda to ta rosyjska strona, którą znalazłem po wpisaniu w google? Niestety nic nie jestem w stanie tam zrozumieć.
Ok.komu dziala amazon prime? Mam v511 i mogę się zalogować, ale nie mogę uruchomić zawartości..
czyli działa no prawie
nie widziałem by ktokolwiek chwalił się działaniem aplikacji na jakiejkolwiek wersji.
Zawsze zostaje chromecast
Zadawanie tego samego pytania w dwóch wątkach to spamu naruszenie regulaminu forum.Mam C70 i zastanawiam się czy da się zrobić coś takiego żeby po
podłączeniu do TV dysku z filmem z dźwiękiem DTS-MA lub dolby TRUE HD
uzyskać passthrough - chodzi mi o to aby telewizor nie brał udziału w dekodowaniu dźwięku, a przepuścił go dalej w formie nie zmienionej na amplituner. Jeżeli da się tak zrobić to jakie opcje ustawić w TV i jak podpiąć TV to amplitunera ?
Działają inne poplecenia też.
Wkrótce te co już działają opiszemy.
Pochwalę soft v.519. Używam go jakieś 2 tygodnie i jak na razie sprawuje się bardzo dobrze. Youtube, Netflix chodzą płynnie bez zastrzeżeń. Wifi działa, co prawda po walce ale udało się go zmusić do współpracy z routerem UPC. Okazało się że nie wiedzieć dlaczego wifi 5 giga działa poprawnie tylko na kanale 60. No i wifi działa razem z szybkim uruchamianiem, z tym był problem w poprzednich softach. Soft jest stabilny nie zauważyłem by się zwiesił czy zrestartował. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko DTS w Kodi.
Po kablu jest 100 mbit a realna predkość jest mniejsza(kiedyś mierzyłem było około 70mbit) i nie wystarcza to do filmów 4k o wysokim bitrate. Wifi 5giga synchronizuje się u mnie na około 760mbit, realnie jak kiedyś mierzyłem jest około 200mbit, co wystarcza aż nadto do 4K. Dlatego zależy mi żeby Wifi było 5giga. Do Netflixa i Youtube kabel wystarczy ale jak chcesz obejrzeć film 4K po lanie o wadze 40 gigabajtów i więcej to tylko wifi 5 giga, ewentualnie z dysku usb(przy braku ntfs trochę problematyczne). Ja poświeciłem trochę czasu sprawdziłem wszystkie kanały i mnie działa tylko na 60 kanale. Dlaczego tak jest wiem, chyba to wina telewizora bo telefon łączył się na innych kanałach bez problemu.Wifi 5G jest tak jak piszesz, częściowo skopane. Nie mam na sztywno ustawionego kanału na 5Ghz więc nie wiem na którym był router momencie testów. Używając Speedtest by Ookla z Aptoide i pomimo kilku restartów telewizora, włączania i wyłączania WiFi w opcjach, wynik był ten sam - 10Mbit pobieranie i 60 Mbit wysyłanie. Po podłączeniu telewizora kablem jest 100/100 czyli tyle ile powinno być.