Firefl program do parowania tv z alexa jest w aplikacjach musisz tam recznie wejsc i wymusic otwarcie i wtedy pijawi sie kod do parowania. A u mnie nie działa, ale nie zmieniałem kont bo nie będę mógł później robić zakupów we francuskim Amazonie.
Proszę was o pomoc. Mam problem z wifi UPC nie może się podłączyć a raczej nie mógł. Do spota z telefonu podłączał się normalnie. Więc ściągałem różne update i po każdym jest efekt zapętlenia czyli logo TCL android i tak w kółko. Czy ktoś zna sposób na to ?
Edit:
Wgrałem v509 stanął na logo TCL
Jakieś wasze pomysły na takie frustrujące zabawy?
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Może to jest fałszywe założenie, że HBO Go ma działać?
Wiem, bo sprawdzałem że HBO GO nie było dostępne dla TCL w Android play do grudnia 2018.
Wcześniej nie pozwalał instalować się na tym telewizorze.
A ustawienia dla jakich urządzeń aplikacja jest dostępna zależy niemal wyłącznie od developera aplikacji.
Można do woli narzekać, że nie było od początku bo to prawda.
Argumenty, że u innych działa są dość słabe co sam chyba też zauważyłeś.
Jakby co, u mnie na v509 tez nie dziala hbo go na oficjalnej apce. wykupilem nawet specjalnie subskrypcje, zeby sprawdzic
czy jest jakaś nieoficjalna .apk hbogo która działała by na tcl wiem że są wtyczki do kodi ale interesuje mnie samodzielna apk
W moim przypadku to się nie sprawdza, bo mam internet przez port LAN, gdzie łącze jest stabilne i braki internetu nie występują, a samoczynne restarty mam bardzo często.Fajny ten soft 509
tylko że jak są braki internetu to sam się budzi z uśpienia.
Reszta ok.
W moim przypadku to się nie sprawdza, bo mam internet przez port LAN, gdzie łącze jest stabilne i braki internetu nie występują, a samoczynne restarty mam bardzo często.
Mam całkowicie wyłączone WI-FI w tym wszystkie jego funkcje dodatkowe jak wybudzanie, czuwanie, itp. Korzystam jedynie z funkcji szybkiego włączania, bo bez niego korzystanie z telewizora jest bardzo uciążliwe. Zauważyłem, że restart często ma miejsce po ok. 10 minutach od wyłączenia. Jednak zdarza się również często później (słynna 5 nad ranem też u mnie wystąpiła).
Mam do forumowiczów takie pytania:
1. Czy jest ktoś, kto na wersji 509 korzysta z funkcji szybkiego włączania i samoczynny restart nigdy u niego nie wystąpił?
2. Wiem, że było to opisywane w różnych miejscach, ale może ktoś jeszcze raz zamieścić pełną procedurę pełnego resetu? Ja przez długi czas nie mogłem znaleźć niektórych funkcji menu serwisowego, bo wchodziłem w nie korzystając z kombinacji 9735 zamiast 6425.
W moim przypadku to się nie sprawdza, bo mam internet przez port LAN, gdzie łącze jest stabilne i braki internetu nie występują, a samoczynne restarty mam bardzo często.
Mam całkowicie wyłączone WI-FI w tym wszystkie jego funkcje dodatkowe jak wybudzanie, czuwanie, itp. Korzystam jedynie z funkcji szybkiego włączania, bo bez niego korzystanie z telewizora jest bardzo uciążliwe. Zauważyłem, że restart często ma miejsce po ok. 10 minutach od wyłączenia. Jednak zdarza się również często później (słynna 5 nad ranem też u mnie wystąpiła).
Mam do forumowiczów takie pytania:
1. Czy jest ktoś, kto na wersji 509 korzysta z funkcji szybkiego włączania i samoczynny restart nigdy u niego nie wystąpił?
2. Wiem, że było to opisywane w różnych miejscach, ale może ktoś jeszcze raz zamieścić pełną procedurę pełnego resetu? Ja przez długi czas nie mogłem znaleźć niektórych funkcji menu serwisowego, bo wchodziłem w nie korzystając z kombinacji 9735 zamiast 6425.
czy jest jakaś nieoficjalna .apk hbogo która działała by na tcl wiem że są wtyczki do kodi ale interesuje mnie samodzielna apk
Z tym hbo go to jest chyba tak, że nie dogadała się firma tcl z hbo. W regulaminie hbo go punkt 5.1 mówi, że nie wszystkie urządzenia są wspierane przez wtyczkę. Niektóre materiały u mnie przez ułamek sekundy są odtwarzane i wyskakuje bład 5.1. Więc nie jest to wina softu na tv tylko licencji.