dzieki za namiary. Super jest to forum. Jest nawet root na v353
Soft v364. Balans bieli dodali, pvr nie mam jak sprawdzić mam zewnętrzny dekoder nc+.
Rozumiem że kolega zrobił roota w/g przepisu z pda***, interesuje mnie czy klucze DRM zostały nienaruszone i jak zachowuje się Netflix po tej operacji czy dalej jest w 4k?bylo juz to pytanie na tym watku, ale nie sadze ze jest odpowiedz - czy wie ktos w jakim pliku jest konfiguracja kalibracji? mam roota na v353 i chcialbym zrobic kopie
Napisz do urania-marek.
Jak sprawdzales roota?
Skad instalowales? Mozesz sprawdzic czy jest tez root ?
Rozumiem że kolega zrobił roota w/g przepisu z pda***, interesuje mnie czy klucze DRM zostały nienaruszone i jak zachowuje się Netflix po tej operacji czy dalej jest w 4k?
Witam. mam teraz soft 354 z rootem. Ostatnio udalo mi sie ustawic obraz tak, zeby nie bylo tych artefaktow na czarnym tle. Teraz znow mam z tym problem. Nie chce ustawiac poziomu czerni na 57. Czy ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic?
Telewizor ma niestety problem w materiałach o niskim bitrate, wyświetla artefakty w ciemnych scenach. Ja mam ustawiony poziom czerni na 53(co niestety skutkuje częściową utratą kontrastu) i kontrast dynamiczny na włączony(podbija trochę kontrast). Na włoskim forum wyczytałem że obniżenie poziomu czerni do ok 40-44 skutkuje zamaskowaniem tych artefaktów ale ja tego nie zauważyłem. TCL nie naprawił tego problemu w dotychczasowych softach, a z tego co piszesz w v364 problem nasilił się. Czy ktoś inny może potwierdzić ten problem w v364?Witam. mam teraz soft 354 z rootem. Ostatnio udalo mi sie ustawic obraz tak, zeby nie bylo tych artefaktow na czarnym tle. Teraz znow mam z tym problem. Nie chce ustawiac poziomu czerni na 57. Czy ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic?