Pytanie: mam plik update.pkg z v353. Na TV mam jeszcze androida 6. Czy żeby wgrac ten update muszę najpierw wgrać androida 7?
Pytanie: mam plik update.pkg z v353. Na TV mam jeszcze androida 6. Czy żeby wgrac ten update muszę najpierw wgrać androida 7?
Jak to jest z tym poborem energii w czuwaniu? Gdzieś wyczytałem że przy włączonej funkcji szybkiego wybudzania TCL pobiera 12W w czuwaniu. Ktoś zaprzeczy?
W czuwania pobiera 1,5 W
Mam cały czas podpięty miernik do gniazdka w którym jest TV. W stanie czuwania przy wyłączonej opcji szybkie uruchamianie pobiera śladowe ilości energii, natomiast przy szybkim uruchamianiu jest już to losowa sprawa. W tej chwili u mnie w czuwaniu pobiera około 10-12W, ale zdarza się że pobiera mniej(nie wiem od czego to zależy) Po aktualizacji do dzisiejszej wersji usypiałem go kilka razy i cały czas pobierał ponad 10W. Jakby co to mogę nagrać i zamieścić filmik.
Ktoś tu kłamie.
Niekoniecznie, możliwe że jest jakaś opcja po włączeniu której tak się dzieje. Ja TV podłączone mam kabelkiem sieciowym, wifi wyłączone. Android wgrany dzisiaj i nic prawie nie zmieniane.
Filmik z usypianiem:
![]()
https://youtu.be/LQzCktQLyK0
Jest jakiś changelog? U mnie na v353 nadal zdarza się problem z przekłamaniem kolorów po wyjściu z HDR.
Niekoniecznie, możliwe że jest jakaś opcja po włączeniu której tak się dzieje. Ja TV podłączone mam kabelkiem sieciowym, wifi wyłączone. Android wgrany dzisiaj i nic prawie nie zmieniane. Telewizor w trybie uśpienia był około 90 minut i cały czas w logu mam zarejestrowany pobór prądu w granicy 12W.
Aktualizacje są tylko nic konkretnego nie wnoszą na obecną chwilę chyba tylko ty masz problem ze zużyciem energii.
Ja niemam problemu bo jeszcze nic nie kupiłem. Ale 12W mnie przeraża (patrz film) kolegi "ligeza".
aktualizacje są tylko nic konkretnego nie wnoszą na obecną chwilę chyba tylko ty masz problem ze zużyciem energii. Jeśli chodzi o nagrywanie i timeshifting było już chyba wcześniej że nie ma w planach. Natomiast jeśli chodzi o clouding to może niektórzy go widzą ale moim zdaniem jest na takim poziomie że mi akurat to nie przeszkadza ale to jest moje zdanie.
1. Czy planowane są jakieś nowe aktualizacje? Kiedy?
2. Będzie optymalizowane zużycie energii w uśpieniu? 12W jest absurdalnie wysokie.
3. Będzie dodawane nagrywanie i timeshifting?
4. Co z cloudingiem? Jedni mówią że jest inni że niema. Jak to wkońcu wygląda?
Ooo, fajnie by było jak by można było te kanały edytować na kompie.i jesteś w błędzie opcja nagrywania jest już w przygotowaniu jak szybko nie odpowiem.również możliwość kopiowania kanałów na usb.