TCL Seria C70

2018

New member
To świetny TV.
Jazda taka, że promo konkurencji jadą bo im tak kazali napisać.
To tani i bardzo dobry TV na matrycy VA od Samsunga. Tyle w nudnym temacie.

ligeza

Member
Czy wszystkie materiały wideo tak działają, czy tylko ten, i może jest to 4K HDR? ;)

Inne materiały 4k działają podobnie. Na kablu działa płynnie ten materiał. Ma on bitrate 51mb/s. Sprawdziłem też inne materiały i 1080p już przy łącznym (audio + video) bitrate 10mbit/s obraz przycina się co kilka sekund. Mieszkam na wsi i w okolicy nie mam innych sieci które mogły by mnie zakłócać. Na kanale 48 działa tak samo. Na 2,4 GHz natomiast link łapie na 144mbit/s (szerokość kanału w routerze ustawiona na sztywno na 40MHz) i działa znacznie lepiej od tych 5GHz.

grande

New member
Witam i mam pytanie ,czy oprócz nowego Androida 7 podczas aktualizacji zmienił się soft w telewizorze?Ostatnia wersja oficjalna to V173.

mosio

New member
Już byłem przekonany co do zakupy tego modelu w wersji 55 cali, ale zacząłem czytać o niedoróbkach w Android TV i nadal się waham. W sumie z tych wszystkich niedociągnięć to najbardziej mnie interesuje brak pvr, bo chciałbym używać telewizora bez dodatkowego dekodera. Czy nie da się ustawić PVR w kodi bo czytałem ze coś takiego posiada? I jak to jest w końcu z tą listą kanałów da się ją jakoś sensownie ułożyć?

tgrzebien

New member
Wie ktoś może jak połączyć laptopa z win10 z tym tv przez wifi? Próbuję przez funkcję w windowsie "połącz z ekranem bezprzewodowym" ale nie znajduje TV. Jak wejdę w "urządzenia" w windowsie to widać w urządzeniach multimedialnych TV TCL DMR i TCL percee tv. Jak to zrobić?

jakub_a

New member
Czy Wasze C70 też tak świecą nocą?:(

Ogólnie to tak - telewizor ma wyraźnie jaśniejsze rogi, co też jest widoczne teście RTings... ale... ALE... Problem jednak jest taki, że robienie zdjęcia musiałbyś przeprowadzić w bardziej kontrolowany sposób, żeby mieć porównanie... z czymkolwiek. Przy odpowiednio długiej ekspozycji każdy LCD TV będzie świecił wyjątkowo nierówno i zdjęcie nie będzie w żaden sposób oddawało rzeczywistości. Takie też są twoje zdjęcia.
Problem tych rogów też wynika z bardzo małych kątów matrycy. Usiądź idealnie prostopadle do każdego z rogów TV i zobacz jak się zachowuje podświetlenie.
Dla porównania z innymi telewizorami z RTings zrób zdjęcia na ISO200, f4.0 i 2s (plus statys) https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/black-uniformity-clouding-flashlighting

Telewizor jest w miarę OK: https://www.rtings.com/tv/reviews/tcl/c-series-2017-c807

loyd11

New member
mosio - nie musisz się obawiać. Wgrywamy od razu androida 7,0.
Działa wszystko bez problemów.
U mnie w p60 występują problemy z OSD ekranu (nie znika wskażnik głośności co jakiś czas) i brak ustawień w zaawansowanych obrazu ( temperatura kolorów>własne> balans bieli). Próba wgrania softu ponownie nie pomaga. Możesz kiki to zgłosić + brak sleep timera.

Do góry