Mogę prosić o aktualizacje i instrukcje. Mam stockowy soft, model tv tcl U55c70*6 jalysy@o2.pl
Gwiazdka oznacza, że to model 7006 lub 7026, według TCL to oznaczenie rynku na który TV został wypuszczony. .
I taki ekranTaki błąd. Nie działa tv z anteny. Po reset shop podczas instalacji szuka znajduje 52 kanały a w podsumowaniu pisze ze 0. Co robić? Sovt 373
wgranie na nowo softu, jak nie pomoże to gwarancja.
oczywiś czyszczenie TV do zera.
Dokładnie tak. Jak zrobić reset do zera??co masz na myśli jako czyszczenie do zera?
noreks1 napisał, że robił reset shop.
Przywrócenie ustawień fabrycznych
Ponowię pytanie:
jak sprawdzasz czy laptop widzi chomecast?
jak sprawdzasz czy telefon widzi chromecast?
Co zmieniłeś bo wyglądało, że w chrome zaczęło działać, choć to pośredni wniosek z posta...
To nie jest kwestia by "widzieć". To ma przesyłać (stream). Tylko odpowiednie opcje programów umożliwiających stream mogą pokazać możliwość przesyłania.
Co widzisz jeśli w chrome w opcjach wybierzesz "Przesyłaj"
W jakiej sieci masz zalogowany tv, w jakiej inne tv/telefon?
Musisz opisać dokładniej co robisz bo tak to jak czarodziejska kula...
Albo chcesz się pochwalić/pożalić...
Zalecenia sprawdzenia są chyba najlepiej opisane tu:Laptop sprawdzam poprzez odpalenie filmu na youtube. Jak działa chromecast to jest ikonka żeby ją kliknąć, jak nie ma to znaczy że nie widzi tv. Ewentualnie w chromie klikam w opcjach "Przesyłaj", chwilę jest napis "szukam urządzeń" a po chwili "Nie znaleziono urządzeń" Czyli to chyba jednak jest kwestia, że go nie widzi, bo wyświetla że nie znaleziono urządzeń.
W telefonie robię tak samo z youtube. Jak widzi tv to jest odpowiednia ikonka do kliknięcia, jak nie widzi to jej nie ma.
Tv, telefon i laptop mam zalogowane do tej samej sieci wifi, internet mam przez tmobile i ruter huawei b525 od tmobila.