Panie i Panowie, rzucam temat pod dyskusję, dotyczy samoczynnego włączania się TV. Dziś podczas odkurzania (włącz-wyłącz odkurzacz) uruchomił się samoczynnie telewizor. Nie wiem czy to przypadek (aplikacja), czy słabo zabezpieczony zasilacz w TCL.
u mnie też lipa![]()
Instalację elektryczną mam poprawną, np. inne 2 TV producenta na S... nigdy samoczynnie się nie uruchomiły. Ja tylko poddałem pod dyskusję, bo może u kogoś też tak się zadziało, że impuls elektryczny uruchomił TV. Świadczyło by to o mizernym zabezpieczeniu w zasilaczu.sprawdź instalację w domu.
Od zawsze dziwiłem się dlaczego takiego downloadu nie ma na forum. Ktoś za administratora odwalił kawał dobrej roboty. Wszystko w jednym miejacu i ładnie poukładane. Te wysyłanie na emaila softu to jakaś porażka, śmiech na sali![]()
Czy jest jakiś powód dla którego niektóre telewizory nie dostały jeszcze aktualizacji do Androida 7? Nadal mam 6.0.1, aktualizacja systemu przez sieci pokazuje, że aktualizacji nie ma...
Próbuję wrzucić 8 przez pendriva, próbowałem już 4 różnych i na żadnym nie działa... Czekałem maksymalnie 15 minut z włączonym guzikiem i nic. Czy ktoś ma pomysł co może być nie tak? Po próbie aktualizacja z poziomu ustawień (aktualizacja lokalna) dostaję komunikat, że nie ma żadnego pendriva ani karty SD z softem. Gdy wpinam pendriva do włączonego telewizora to bez problemu się wykrywa.
edit. Próbowałem też wrzucić 7kę, taki sam efekt.
Robię zgodnie z instrukcją sprzed paru postów.
Plik nazywa się Update.pkg i trzymam wciśnięty środkowy przycisk (ten z narysowanym kółkiem i pionową kreską w nim) na josyticku z tyłu telewizora.
Najpierw wyłączam listwę z telewizorem, następnie wpinam pendriva (próbowałem oba porty USB, 2.1 z napisem service port oraz 3.0 - ten niebieski), naciskam przycisk power i trzymając go cały czas włączam listwę. Telewizor uruchamia się normalnie. Po podpięciu pendriva do komputera pojawiają się nowe foldery. Screen pod linkiem - https://ibb.co/swYZnFn.
Czy jest jakiś powód dla którego niektóre telewizory nie dostały jeszcze aktualizacji do Androida 7? Nadal mam 6.0.1, aktualizacja systemu przez sieci pokazuje, że aktualizacji nie ma...
Próbuję wrzucić 8 przez pendriva, próbowałem już 4 różnych i na żadnym nie działa... Czekałem maksymalnie 15 minut z włączonym guzikiem i nic. Czy ktoś ma pomysł co może być nie tak? Po próbie aktualizacja z poziomu ustawień (aktualizacja lokalna) dostaję komunikat, że nie ma żadnego pendriva ani karty SD z softem. Gdy wpinam pendriva do włączonego telewizora to bez problemu się wykrywa.
edit. Próbowałem też wrzucić 7kę, taki sam efekt.
Zostań przy tej 6. To chyba najmniej kłopotliwy soft