Do mnie przyszedł wczoraj C70 55cali. Kolory piękne, żywe, wyglądają naturalnie bez fioletowych słoni. Ekran świeci równomiernie. Z naziemnej bo tylko na to miałem czas wczoraj TV wygląda bardzo dobrze. Obejrzałem kawałek meczu - jest super, zero duchów, nic nie smuży. Nie przełączałem trybu na sport czy coś, po prostu na standardzie chodzi aż miło oglądać w porównaniu z poprzednim TV. Na wydruku od Kikiego Contrast Ratio : 12929.
Ktoś zwracał uwagę na kiepski karton i ogólne zabezpieczenie TV - jak dla mnie bzdura. Opakowane grubym konkretnym kartonem, styropianu sporo, po wyjęciu tv kilka razy musiałem próbować włożyć styropian do pudła bo nie pakował się spowrotem
.
Jestem tylko niepozytywnie zaskoczony głośnikami tv - na codzień do oglądania jest ok, w porównaniu do poprzedniego TV Philipsa PFL6008K/12 to powiedziałbym że gra gorzej, ten JBL to taki raczej chłyt marketingowy, spodziewałem się więcej - znacznie więcej po nich! Dla mnie to nie problem bo mam soundbara, będę się musiał pomęczyć z podłączeniem bo w Philipsie wystarczyło podłączyć po HDMI i banglał, tutaj zadziałać nie chce. EDIT : SOUNDBAR DZIAŁA BEZ PROBLEMU PO HDMI, MUSIAŁEM GO TYLKO PODŁĄCZYĆ POD HDMI 2, BO ONO MA ARC. Ktoś zgłaszał problem z opóźnieniem dzwięku do 3 sekund z soundbara podłączonego pod TV - u mnie działa prawidłowo, bez opóźnień.
Samo TV na prawdę cieszy oko i wygląda bardzo dobrze, wykonanie fajne, metalowa ramka jest elegancka, nie ma tandetnych plastików, sprawia wrażenie TV z wyższej półki.
Mam PS3, czekam na PS4 pro. Jakby były pytania ale nie super specjalistyczne chętnie sprawdzę i odpowiem - zadowolony użytkownik C70 55`