jbukowskipl
New member
publiczny changelog to tylko zmiana numerka...
Z tego co widziałem, to ostatnie wydanie naprawia tylko tryb freeview.
Generalnie opinie na temat oprogramowania tego tv są tragiczne.
Ostatnia edycja:
publiczny changelog to tylko zmiana numerka...
Z tego co widziałem, to ostatnie wydanie naprawia tylko tryb freeview.
Generalnie opinie na temat oprogramowania tego tv są tragiczne.
To nie brzmi najlepiej, a czy changelog 546 ma na liście usunięty ten problem?
Z drugim telewizorem nie ma takich problemów? Generalnie zawsze miałem Samsungi i nie znam z doświadczenia podobnych anomalii, wydaje mi się to na maksa irytujące aby podstawowe funkcje były tak pokopane. Jest tego więcej?
Czy to znaczy, że widziałeś changelog? Bo bez tego to tylko zgadywanie. A co gorsze mamy kilka przypadków, że na jednym tv jest lepiej a na innym nie...
Opinie nie są tragiczne. Są tylko typowe zgłaszania błędów. I to błędów trudno powtarzalnych i nie występujących w każdym egzemplarzu.
Jest też sporo dobrych opinii.
Dzięki za linka, dawno tam nie zagladalem.To chyba najbardziej obszerny wątek zawierający opisy softu, zmian i problemów.
Generalnie ludzie mają problemy z gniazdem słuchawkowym, obrazem i dzwiękiem w netflix..
Do poczytania w języku angielskim:
forums.whirlpool.net.au/archive/3mn5j4l9-3
Dzięki za linka, dawno tam nie zagladalem.
Chyba nie odpowiedziałeś na pytanie. Ale rozumiem, że nie widziałeś changelog a tylko opierasz się na opiniach użytkowników.
Co najmniej część problemów jest naprawiona.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Nie widziałem, ale sugeruję się opisami na forum i dopiskiem na stronie z softem
Latest!!! (Freeview Issue’s)
Będę wdzięczny za Wasze opinie czy faktycznie da się używać tego tv.
Na ile funkcje HDR są oprogramowane prawidłowo..
Suma sumarum, jeśli się nie zapakowałem jeszcze do tego pociągu to uciekać do Q70 +1k?
Ja bym tak zrobił jak piszesz czyli Q70.
X2 mimo, że fajny sprzęt i design to już jednak bez przyszłości jeżeli chodzi o wsparcie softu, a w dzisiejszych czasach to jednak ważne jak chcesz w pełni wykorzystać sprzęt.
Wg. mnie trochę został zmarnowany potencjał X2, myślę drzemie w nim jeszcze dużo możliwości które nigdy nie będą wykorzystane.
Aktualizacje pewnie jeszcze będą, ale raczej już tylko w ramach Androida 8 i eliminowania drobnych błędów.
Zwróć uwagę, że to zupełnie co innego aktualizacja systemu android, gdzie większość siły tkwi w aplikacjach. Nawet obecne często działają na android 4 a im wyższy numerek to tym łatwiej.
Znacznie gorzej jest z zamkniętymi systemami, jak producent przestaje wspierać to niemal koniec.
Wyższy numerek androida jest praktycznie zbędny. Poprawki błędów działania by się jednak przydały.
Po części się zgadzam, ale dla przykładu obsługi nowszych standardów HDR już sobie nie dodasz doinstalowując aplikacje ze sklepu google, abo Freesync.
Chodzi mi o to, że pewne braki można oczywiście nadrobić instalując aplikacje zewnętrzne, ale pewnych elementów się nie da.
Poza tym nowszy numerek Androida to nie tylko numerek, to także poprawa bezpieczeństwa systemu, wydajności i wspierania nowych API itp.
Generalnie kupując nowy TV w 2019 roku lepiej brać coś z perspektywą wsparcia przez kolejny rok czy dwa, a nie model któremu wsparcie się kończy.
Bezpieczeństwo może producent wspierać też na starszych androidach.
Najnowsze "standardy" też się nie pojawią w telewizorach innych systemów, zwykle potrzeba też trochę sprzętu, którego może nie być.
Nie widziałem jeszcze zastrzeżenia TCL, że nie będzie usprawniał androida w tych TV, jedyna zapowiedź to brak podwyższenia Androida do 9.