TCL prezentuje nową serię telewizorów na rok 2025. Nowy 115" kosztuje teraz znacznie mniej.

mareck

New member
Testowałeś w sklepie czy masz u siebie C8K?
Jak masz u siebie wypowiesz się jak sprawdza się ten model i jaka różnica względem C855, bo pewnie też testowałeś/ sprawdzałeś?

Mam u siebie, c855 oglądałem w sklepie, nie widziałem ich obok siebie, więc ciężko się wypowiadać, ale na oko obraz nie wygląda gorzej ;) Mega jasny, zero problemów w mocno oświetlonym salonie. Odbić dużo mniej niż myślałem, chyba lepiej pod tym względem niż w c855. Szybki. W przeciwieństwie do c855 oba wejścia HDMI 2.1 obsługują 144Hz (w tym jedno z eARC, c855 ma eARC na HDMI 2.0). Mógłby mieć więcej USB (tylko jedno 3.0) ale w razie czego pewnie obsłuży huba. B. elegancki podświetlany pilot, w porównaniu do zeszłorocznego zniknęły klawisze Info i List a sterowanie głośnością z boku wróciło na front. Ale najważniejsza czerń i kontrast... Nareszcie bez bólu można oglądać filmy i serialne dziejące się w ciemnościach. Z wad to za dużo gada, po każdym włączeniu informuje, że połączono ethernetem (jak internet po wifi to jest cicho), pisze o podłączonym aplitunerze i proponuje wejście w Ustawieniach, no i w kółko ostrzega o zużyciu energii przy zmianach ustawień obrazu, ale pewnie tak jest we wszystkich modelach na tym firmware (czyli c855 też). Firmware v491, zastanawiam się czy robić update do najnowszego V509. Jak coś to pytaj.

Do góry