TCL 85C845 - test, recenzja, opnie. Stać Cię wreszcie na prawdziwe kino !

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Myślę,że gdyby było to wrzucone bez hucznych zapowiedzi i zmian terminów,nie byłoby większości uwag ;)

luck76

Well-known member
Telewizor jest od dwóch miesięcy miesiąc jest w sprzedaży, więc głupie uwagi proszę zachować dla siebie.
Jeśli czegoś nie znalazłeś w teście to wzorem dobrze wychowanych , kulturalnych osób na różnych portalach , na świecie - zapytaj .
Brak wychowania niczego nie wnosi do tematu.
Netflix - działa normalnie.

Test na Gry będzie sprawdzany dodatkowo.
@kiki piszesz, że test tryb gry będzie dopiero sprawdzany. Skąd zatem informacje w recenzji nt. np. input laga przy 4K 60hz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

luck76

Well-known member
Input Lag mierzy się urządzeniem , więc idzie szybko.
zatem zamiast „Test na Gry będzie sprawdzany dodatkowo” powinno być napisane „Test na Gry jest sprawdzany i zostaną dołączone pozostałe wyniki”. Natomiast w kwestii pomiaru input lag, czy możesz zamieścić śladem innych szanujących się recenzentów opis metodologii i użytego sprzętu, oraz zrzuty ekranu z prezentacją wyniku pomiaru?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie potrzebnie próbujesz jątrzyć, chyba że to teraz taki sport narodowy.
Zawsze możesz opublikować własny test.
Metodologia INput Lag jest i nazywa się Leo Bondar -sprzęt
1690208852616.png

luck76

Well-known member
W takiej sytuacji mogę jedynie prosić o recenzje jedynego, godnego do pracy w zestawieniu z tym cudem techniki playera, Siaomi 4K. Bądź co bądź wszelkiej maści Apple TV pracujące w parze z marnymi Panasami, Soniakami czy innym Szajsungowym szmelcem (przynajmniej tymi których nie masz aktualnie w ofercie) bledną przy takim setupie :)

donsalieri

Active member
Bez reklam
nie ma problemu, netfilx dziala bez zająknięcia, kazdy film nadawany w dolby vision tak też sie wyswietla, bez problmu.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Za krótko na rynku, wszędzie działa teraz bez zarzutów i niech tak zostanie.
Netflix działa bez problemów.

research1

New member
Mam od dwóch dni, wszystko działa bardzo dobrze, zauważyłem jedynie na Netflixie problemy z wysyłaniem dźwięku przez bluetooth do zewnętrznych kolumn aktywnych, potrafi się dźwięk przyciąć (na optycznym działa bez zarzutu), na poprzednim tv problem ten nigdy nie wystąpił.

Mam kilka pytań:

1. Jaka jest przepustowość w gnieździe ethernetowym Lan?
2. Z tego co udało mi się wyczytać na oficjalnej stronie, ekran 55" ma 1500 nitów, większe mają po 2000.
W 55" są głośniki dwudrożne, w większych 3 drożne. Mylę się, czy jest to prawda?
Jakie są jeszcze różnice między 55" a większymi telewizorami?
3. Dolby Vision działa także na 120 Hz?

Widziałem to. Więc na oficjalnej stronie TCL są błędy? Stąd moje pytanie, czy to prawda.
W w/w linku nie ma specyfikacji gniazda LAN.
Nie ma także informacji, czy Dolby Vision działa na 120 HZ.

Do góry