Patryk1042
New member
Cześć
Jestem tu nowy, więc witam wszystkich.
Szukam TV do salonu 75 cali. Ze względu na specyfikę użytkowania OLED na starcie odpada (niestety), więc wybrałem Mini LED.
Mam mocną zagwozdkę odnośnie wyboru pośród tych 4 modeli.
TV są podobne, więc poniżej opiszę tylko różnice między nimi, które są dla mnie ważne w perspektywie zakupu.
Byłbym wdzięczny za fachową pomoc w wyborze. Najlepiej w rankingu od 1 do 4 i argumenty.
Chyba, że jest jakiś inny polecany model w takiej specyfikacji do 7-7,5k ?
1. TCL 75C845
+Zalety ekstra dla mnie : Otwarty system, chromecast, Dolby Vision
- Minusy: podobno niedopracowany, wieszający się system, ogólna niepewność przez to że to Chińczyk, duży pobór energii ( 390 kWh w HDR )
2. HISENSE 75U8KQ
+Zalety ekstra dla mnie : Dolby Vision, ( chromecast jest ? )
- Minusy: niepewność gdyż to mało mi znana Chińska marka, po forach krążą posty od dużej ilości użytkowników, że podświetlenie matrycy się wyłącza nagminnie (wada całej serii U8KQ)
3. SAMSUNG QE75QN85C
+Zalety ekstra dla mnie : energooszczędny, ogólnie brak chyba jakiś "grubszych" defektów/problemów
- Minusy: niefunkcjonalny pilot, brak chromecast, brak Dolby Vision, zamknięty system Tizen,
4. SAMSUNG QE75QN92C
Podrasowana wersja QN85C, więc analogicznie jak poprzednik.
Co sądzicie ?
Z góry dzięki !
Jestem tu nowy, więc witam wszystkich.
Szukam TV do salonu 75 cali. Ze względu na specyfikę użytkowania OLED na starcie odpada (niestety), więc wybrałem Mini LED.
Mam mocną zagwozdkę odnośnie wyboru pośród tych 4 modeli.
TV są podobne, więc poniżej opiszę tylko różnice między nimi, które są dla mnie ważne w perspektywie zakupu.
Byłbym wdzięczny za fachową pomoc w wyborze. Najlepiej w rankingu od 1 do 4 i argumenty.
Chyba, że jest jakiś inny polecany model w takiej specyfikacji do 7-7,5k ?
1. TCL 75C845
+Zalety ekstra dla mnie : Otwarty system, chromecast, Dolby Vision
- Minusy: podobno niedopracowany, wieszający się system, ogólna niepewność przez to że to Chińczyk, duży pobór energii ( 390 kWh w HDR )
2. HISENSE 75U8KQ
+Zalety ekstra dla mnie : Dolby Vision, ( chromecast jest ? )
- Minusy: niepewność gdyż to mało mi znana Chińska marka, po forach krążą posty od dużej ilości użytkowników, że podświetlenie matrycy się wyłącza nagminnie (wada całej serii U8KQ)
3. SAMSUNG QE75QN85C
+Zalety ekstra dla mnie : energooszczędny, ogólnie brak chyba jakiś "grubszych" defektów/problemów
- Minusy: niefunkcjonalny pilot, brak chromecast, brak Dolby Vision, zamknięty system Tizen,
4. SAMSUNG QE75QN92C
Podrasowana wersja QN85C, więc analogicznie jak poprzednik.
Co sądzicie ?
Z góry dzięki !