zrobiłbym update ale czekam na cos co ma wyjsc wiec nie chce mi sie ..jeszcze nie czekam na Ciebie
zrobiłbym update ale czekam na cos co ma wyjsc wiec nie chce mi sie ..jeszcze nie czekam na Ciebie
to co koles pisał zeby wpisac ID i po problemie?? widac ze to nic nie daje.. Aby wgrać ID Projektu wciskamy (nawet na czarnym ekranie tak jak pisałem wyżej): 062598+MENU+XXX gdzie xxx to właśnie nr projektu w moim przypadku to 283 (65P815) po czy nastąpi restart i obraz się pojawiMi osobiście nie pomogło. Ani kombinacja cyferek wraz z przyciskiem menu ani z przyciskiem „hamburgera”. Po update sprawdzałem od razu jakie mam numery i są te które powinny być wiec raczej zmiana tu nic w moim przypadku nie da. Robiłem aktualizacje a 83 do 191 i nawet do tej najnowszej wersji androida 11 z posta. Na każdej z nich miałem czarny ekran po twardym wyłączeniu urządzenia i na każdym z nich ten kod nie działał. Powrót do pierwotnie zainstalowanego 83 naprawił problem z czarnym ekranem. Czyli czas zmarnowany a ja w miejscu jak byłem. Ciekawi mnie kiedy wyjdzie ten update i czy on będzie ok czy tez będzie to taki badziew
to co koles pisał zeby wpisac ID i po problemie?? widac ze to nic nie daje.. Aby wgrać ID Projektu wciskamy (nawet na czarnym ekranie tak jak pisałem wyżej): 062598+MENU+XXX gdzie xxx to właśnie nr projektu w moim przypadku to 283 (65P815) po czy nastąpi restart i obraz się pojawi
Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)
TCL 65P815 - Oprogramowanie, ustawienia obrazu-img_20211206_154920.jpg
A działa ci normalnie 191 ? Mi po aktualizacji z 83 do 191 tez wbija czarny ekran po wyłączeniu zasilania. Czy robiłeś jakos inaczej aktualizacje ? Czy po prostu pobierałeś i instalowałeś przez menu? Ja pobrałem i zainstalowałem z menu. Z jakiej wersji robiłeś update ? Bo może to trzeba jakos stopniowo ? Właśnie to jest śmieszne z tymi aktualizacjami, ja miałem v83 i mi żaden update nie wyskakiwał a mamy już wersje stabilna v191 wiec tak trochę czasu już minęło hehe
V83 ponownie ale o dziwo wszystkie ustwienie i apki zostały co miałlem na V191A co robiłeś jak wyskoczył czarny ekran ? Plik z v191 i przyciskiem power ? Czy v83 i potem ponownie 191?
tylko jak to zrobic?ewentualnie możemy próbować jescze zmienić ten product ID na inny. Być może trzeba zmienić na inny niż jest obecnie.
TCL Electronics
Dział techniczny został poinformowany o tej sytuacji i na chwilę obecną czekamy na udostępnienie aktualizacji, która rozwiąże ten problem
Wysłano
Czy aby na pewno zostanie poprawka zawarta?
Wysłano
Nawet wersja beta androida 11 powoduje, że nadal ekran po updacie jest czarny
TCL Electronics
TCL Electronics
Według informacji, które otzrymaliśmy z działu technicznego będzie ona zawarta
no tą kombinacją z pilota co wcześniej wysyallem instrukcje i wbic ten drugi kod 303 chyba czy jakos tak. Dzis pisałem z TCLem obiecali ze przy aktulziacji nastepnej poprawki zostaną uwzględnione
kodu jeszcze nie testowałem bo nic nie wgrywałem... ale wszystko przedemną pewnie..W moim przypadku na v83 często zdarza mi się ze jak zostawię tv na Np. Apce cda to po włączeniu tv słyszę dźwięki z jakiegoś kanału z satelity. Mogę wchodzić w jakieś aplikacje inne itd. i dalej słychać dźwięk z satelity. Pomaga jedynie wejście w tv i wyjście. Śmieszna sytuacja, chyba jakieś niedociągnięcie z praca z modułem CI.
Odnośnie wpisania innego kodu identyfikatora projektu to również próbowałem wpisywać i to tez nic nie pomagało hehe. Mówię sobie ze spróbuje inny kod i może potem znów wpisze swój żeby coś się odświeżyło ale to tez mi nie pomagało. Nie wiem jak w waszych przypadkach, w moim to na pewno nie działa