TCL 65mqled85 dramat w ruchu

Ghosteer

New member
Cześć wszystkim. Trochę się tu podłączę, bo widzę w temacie model TV który mam na oku i przyznam, że nadal nie mogę się zdecydować.
Zastanawiam się pomiędzy dwoma producentami:
Samsung 55QN85D
a
TCL 55MQLED80

Od prawie zawsze miałem Samsunga i podoba mi się obraz i jakość działania, ale nie ukrywam, że straciłem zaufanie do tej marki, bo mnie samemu jakiś czas temu padła w Q80A matryca i coraz częściej czytam, że mocno się sypią zaraz po zakończeniu gwarancji. O TCL można z kolei poczytać, że sprzęt bardzo dobry, ale w przypadku jakichś problemów, serwis jest porażką.

Obydwa telewizory, to dobrze oceniane miniledy. Samsung za 2780zł, TCL za 3150zł. Pytanie, czy warto trochę dopłacić i brać TCL? Telewizor będzie robił głównie za sprzęt do oglądania materiałów z mkv, przeglądania YT i grania na XSX. Wiem, że TCL ma DV i obsługuje DTS,i głównie chyba to sprawia, że bardziej zastanawiam się nad nim, ale znowu to nie są chyba cechy, które robiłyby jakąś wielką różnicę w jakości?
Z góry dzięki za wszelkie cenne rady i pozdrawiam.

andrzej500013

New member
witam jutro bede miał ten tv tcl 65mqled85 czy ja tez bede musiał robic kalibracje czy nie ,jak tak to poprosze na email ten plik na przyszłosc czy lepiej oddac z powrotem do sklepu gdzie mam na to 14dni

Do góry