TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

gumkas77

Member
Nie testowałem i nie chce mi sie.
Aktyalnie jestem na R114 i działa dla mnie wyśmienicie.

yhy, dla mnie r114 dziala dobrze ale jak sluchalem radio i mialem tv w opcji wylaczony ekran , to nie moglem go spowrotem wybudzic , i to nie dzialao u mnie na r117 tez niestety nie wiem dlaczego :(
a u ciebie dziala dobrze ta funkcja ?

ps. 2 opinie z tcl fc PL
"Jestem po dwóch godzinach testowania i stwierdzam, że to kolejny softowy gniot:
1. Łączy się do 5ghz (jeśli komuś nie łączy trzeba odpiąć przewód lan)
2. Zniknął Atmos, w wersji V677 był z oryginalnego soundbara, po podpięciu zewnętrznego nie działał, tutaj już nawet na oryginale nie ma ścieżki do wyboru.
3. Przy współpracy z zewnętrznym soundbarem przy opcji "Dostęp" nie rozróżnia ścieżek dźwiękowych stereo/5.1. Po przejściu na "auto" mamy dolby audio w YT co jest nadal błędem, nie rozpoznaje stereo/5.1 w Netflix, poprawnie odtwarza jedynie dźwięk z dekodera satelitarnego, tutaj zmiana ścieżki jest na belce wyłapywane.
Reszta zatem już mnie nie interesuje, czy działa płynnie itd, bo powyższe błędy kompletnie dyskwalifikują dla mnie ten soft."

"System działa o wile lepiej niz 677 nie ubija tak apek w tle, na prawdę dobrze oczywiście na HBO max nie ma atmos tylko na prime video rozciąganie niektórych filmów x265 też nie naprawione, do korzystania bez soundbara i kina domowego to system ok"

Ostatnia edycja:

coobah

Member
Bez reklam
Dla mnie tv to tylko wyświetlacz.
Nie korzystam z dvbt - korzystam z dekodera sat.
Nie korzystam z funkcji Smart - podpięty mam Amazon Firestick 4K MAX.
Nie korzystam z dźwięku - podpięty jest do amplitunera.

Yahoou77

Member
Panowie poddawajcie na jakich modelach testujecie dane softy ,bo na każdym tv one działają zawsze inaczej
Bo się zrobił syf ogólny. Wątek dotyczy tylko firmware do serii EP680 a piszą posiadacze wszystkich modeli że zgodną platformą sprzętową. Moderacja na tym forum nie istnieje, dlatego mamy to co mamy.

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

gumkas77

Member
Dla mnie tv to tylko wyświetlacz.
Nie korzystam z dvbt - korzystam z dekodera sat.
Nie korzystam z funkcji Smart - podpięty mam Amazon Firestick 4K MAX.
Nie korzystam z dźwięku - podpięty jest do amplitunera.

ja to samo , tylko tv mam poprzez kablowke , i mam podpiety PHILIPS HTL3320 i dziala ok na 55c715 v677 , tylko trzeba miec w ustawieniach audio nie "auto" tylko "dostep" lub "PCM" , na auto dzwiek jest opuzniony :fool:

assquad

New member
Hej, od dość dawna jade na V8R851T02-LF1V650 ponieważ znudziło mi się ciągłe aktualizacje i powiedzmy, że wszystko działa jak powinno natomiast wczoraj sie troche zdziwiłem gdy chciałem odpalić HBO GO a to zmusza mnie do instalacji HBO MAX a te jest niedostępne dla rejonu (a jestem normalnie w PL bez VPNa), ktoś jakoś to obszedł?

assquad

New member
No i tutaj niewiem w czym problem, wgrałem nawet v677 z nowym androidem, problem jak był tak samo wygląda i tutaj, zgłosiłem temat do supportu bo niewiem ocb. gdybym korzystał z VPN, albo był poza PL to rozumiem ale tutaj nie daje rady. W sklepie nie mam tej apki a jak wyszukuje ręcznie to niedostępny w moim kraju :)

maciekmm

Member
Czy uzywasz takiego samego konta google w telewizorze oraz na telefonie ? Jesli tak to sprawdz w telefonie w sklepie play w ustawieniach konta jaki masz kraj. Jesli jest inny niz Polska to znalazles swoj problem

assquad

New member
Dzięki, od 7 lat jestem w kraju i nawet nie wiedziałem o takim ograniczeniu. Zmienione, pewnie zadziała jak sie wszystko odświeży.

maciekmm

Member
Zmiana przynajmniej na telefonie nastepuje natychmiast. Jesli na tv tak sie nie dzieje to wylogu sie z konta google na telewizorze i zaloguj ponownie.

Do góry