TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

pawel_71

New member
Wgrałem v395 mam wrażenie że najszybszy soft ze wszystkich jakie przetestowałem, jest stabilniejszy oraz ma lepszy dźwięk w modelu 55ec780. Wczesniej testowałem v606 v609 v616 v620 v623 v999. Jeszcze zbyt krótko testuje żeby coś wiecej powiedzieć.
No to chyba nadal pozostane przy v395 :)
A tez kiedys testowalem te nowe v6xx i strasznie zamulalo. v395 po odchudzeniu powoduje, ze daje sie tego Androida w miare uzywac.

Wojtasban

New member
Tu muszę się z kolegą zgodzić jeśli chodzi o 395 dzisiaj wgrałem no i nie ten android jakieś przycinki w menu niemal zerowe, można stwierdzić że w porównaniu do V6+ zapierdala, HLG działa, jednak rzeczywiście chyba lekko ograniczona jest jasność, w HDR-ach już nie można zmienić przestrzeni kolorów czy to Dobrze czy źle nie wiem może dla HDR nie powinno się tego ruszać a wszystko zrobić balansem bieli, potestuje i Raczej zostawię aha natywny player znów nie odtwarza ścieżki dźwiękowej z filmu legendarnego costarica który mam pobrany od wersji 609 już to działało,

andyd970

Member
Z tym HLG to dziwna sprawa , mam kablówkę w Toya. I tam jest jeden program Insightv uhd i nadaje go w HLG co od razu wyskakuje na tv w lewym górnym rogu i musze powiedzieć że wszystko działa idealnie , oglądałem przez 3 godziny i żadnego artefaktu nie uświadczyłem ,soft V999 a tv 65ec780.Na innych plikach tego nie sprawdzałem ale na tym programie jest idealny obraz.

Wojtasban

New member
Też mam kablówkę z CI i odrazu widać na logo programu artefakty to znak że bug występuje, i prędzej czy później w niektórych scenach to widać

Koksela

New member
Siemka czy testował ktoś v625? Czy jest lepsza wzgledem wczesniejszych wersji? Jestem na v395 i nie chce mieszać ,chyba ze v625 jest godna uwagi .

Wojtasban

New member
Ze względu na płynność to nie warto się przesiadać na 625, u mnie na 625 nie działa nadal HLG dobrze za to ma 395 jest ok, rzeczywiście 395 ma chyba ciemniejszy obraz niż wersję od 620 tak coś podkręcili, ja po wszystkich 6... Siedzę teraz na 395 i jedyne co to od któregoś wersji 6... Dodali format audio który jest w filmie costarica na natywnym playerze znów nie ma dźwięku na tym filmie w 395, ten format pojawił się chyba od wersji 609, czekam na kolejną wersję narazie jest ok 395

coobah

Member
Bez reklam
Ja wywalam zawsze:
Google music,
Google video,
Różne "freeview", "BBC", "Amazon prime".
Wszelkie apki, których początki ścieżki zamiast na 'com', zaczynają się na 'au..'
Zerknij na screena
bf370c60adad2e669bdbf1aaa010e581.jpg

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Lichu

New member
Jakiś odnośnik, link do instrukcji usuwania tych fabrycznych aplikacji których nie możemy usunąć z menu w tv ?

coobah

Member
Bez reklam
Jakiś odnośnik, link do instrukcji usuwania tych fabrycznych aplikacji których nie możemy usunąć z menu w tv ?
Ogólnie znajdziesz info tutaj:
https://4pda***/forum/index.php?showtopic=973246&view=findpost&p=93817475

Ja polecam uruchomić opcje Adb w menu serwisowym TV a do usuwania aplikacji polecam program Adb AppControl.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Lichu

New member
Dzięki za podpowiedź z tym ADB, udało się faktycznie usunąć te wszystkie pierdy których nie używam typu Rakuten, Google Film, Muzyka itd...

Do góry