TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

andyd970

Member
Wgrałem tego androida 11 do mojego ec780 ale znowu jest problem z autoryzacja kart CI Toya masakra , jedyne softu po v625 na których autoryzuje mi kartę CI to te z literka R , wyświetla błąd 10 i każe dzwonić do operatora.Zobacze co powie serwisant Toyi jak przyjdzie bo dzwonilem jak nie da rady to wracam do R117 i daje sobie spokój , dla dolby Atmos w Netflix nie będę sobie psol nerwów mam tego firesticka 4 k max to starczy tam wszystko działa.

Ostatnia edycja:

gumkas77

Member
A jaki masz model tv?
Ja mam 65EP680 i kalibrację z tego forum. To szału to nie robi. Tym bardziej, że konfigurację kalibracji dostałem z 1,5 roku temu, a z nowszymi softami w tv już te ustawienie średnio poprawiają jakość obrazu.

ja mam 55 c715 i kalibracjewklepalem na sofcie OTA v636 jak i pozniej na wgranym z usb OTA v654 obraz zayebioza, teraz jak zapodalem v650 i v653 obraz sie moim zdaniem rozmyl , ostosc sie stracla , a koloary jakies sa przejaskrawione , wracam do v654 i zobacze jaki bedzie obraz , moge tak sprubowac z przejsciem softu na nizszy?

gumkas77

Member
kolega stasiof odpisal mi ze IMG nie usuwa ustawien , "Flashing IMG file do not erase picture and sound setting. "
to moze zaryzykuje R117 xD

gumkas77

Member
narzie to szukam jak sie te iMG instaluje

ps. Update failed date , nie wiem dlaczego , rozpakowalem R117 IMG dalem na usb i mi to wywalilo :(

Ostatnia edycja:

coobah

Member
Bez reklam
Wrzucasz plik update.img do katalogu głównego pendrive lub dysku HDD. Wpinasz to w USB w tv, wyłączasz tv z prądu, wciskasz guzik on/OFF na tv i trzymając ten guzik włączasz kabel do prądu. Jak się pojawi niebieski ekran z info o update puszczasz guzik na tv i czekasz

gumkas77

Member
Wrzucasz plik update.img do katalogu głównego pendrive lub dysku HDD. Wpinasz to w USB w tv, wyłączasz tv z prądu, wciskasz guzik on/OFF na tv i trzymając ten guzik włączasz kabel do prądu. Jak się pojawi niebieski ekran z info o update puszczasz guzik na tv i czekasz
nie trzeba z kablem numeru ,wystarczy przytrzymac 10s wlacznk od TV i rusza ,didoa led miga , ale wywala mi update failed nie wiem dlaczego :(

https://www.youtube.com/watch?v=qvEIo01kpBk

gumkas77

Member
no u mnie tez, kalibracja pozostala i super ,jak dla mnie na szybko
soft r117 obraz jak i dzwiek lepszy od v650 i v653 bez dyskusyjnie i zostaje ze mna az wyjdzie godny nastepca xD

niestety nie mam soundbara wiec nie wiem jak opuznienia dzwieku , a z ntflix itp nie kozystam

gumkas77

Member
to fajno ze ci smig Ok , ja mam stare genius 2.1 z suboferem z pc i podlaczylem do TCL i gra to ok xD
ps.podlaczone do sluchawek w tv

Ostatnia edycja:

Daawid

New member
No na ja na R117 muszę mieć ustawienie auto w tv audio żeby coś działało, ale wtedy dźwięk z soundbar jest lipa, a passtrough nie działa poprawnie jak na innych softach. Tryb auto robi mi na YouTube dźwięk dolby i nie brzmi to, praktycznie sam bass.

Do góry