TCL 65C715 cash back?

Macias6

New member
Witam, chcialbym zakupić telewizor TCL 65C715. Czytałem, że jest opcja cash back właśnie na ten model, czy to jeszcze aktualne? Orientuje się może ktoś?

ziomiwan

New member
Jako że to TCL z matrycą 50hz to radzę zastanowić się nad zakupem. Obraz nie będzie tak płynny jak może Ci się wydawać. Fale na morzu, czy chociażby paski na kanałach informacyjnych będą poprostu przycinać. Szczerze odradzam...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Trzeba umieć ustawić w menu.
Możesz śmiało go rozważyć.
Telewizje w Europi nadają w 50Hz, na świecie 60 Hz, więc masz 1:1 bez skalowania.
Pytanie do czego używasz ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przecież teraz wszystkie telewizje nadają w 50 HZ w Europie i w 60Hz w Ameryce i w Azji. Czyli masz 1:1.

Macias6

New member
Poważnie? To nie będzie różnicy w wyświetlaniu powiedzmy meczu piłki nożnej na tv z 60hz a tv 120hz ? Nie będzie to miało wpływu na tzw smużenie?

SDman

Banned
100Hz to nie 50Hz koniec kropka. Jak myślisz dlaczego nowa technologia OLED nie ma matryc 50Hz ?
Samsung (jeśli uda Ci się dostać nowego) będzie miał stabilniejszy system choć bez Dolby Vision. Aplikacji oczywiście TCL będzie miał więcej w końcu to Android TV.
Jeden i drugi TV będzie wymagał kalibracji.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie zmieni jakości z obrazów nadawanych dowolnych telewizji.
Łatwo to sprawdzisz !
Przejdź na dowolny sklep , jeśli różnica jest to już z daleka ( może być nawet z bardzo bliska jeśli wolisz) powinieneś odróżnić 100Hz i 50 Hz
Jeśli jest różnica widoczna jak twierdzą nie którzy.

Ja robiłem takie porównanie swego czasu na targach ON/OFF w Warszawie.
Było kilkanaście tyś osób.
Był konkurs i ludzie wygrywali nagrody jeśli odgadli ( różne konkursy)
W mojej obecności ( były 4 różne telewizory, jeden był tylko 50 Hz)
Trzy osoby zgadły ( nie wskazały ale zgadły - to ważne, bo rozmawiałem z nimi) który telewizor jet 50 Hz.
Najlepiej sprawdź na własne oczy.

Do góry