Tcl 50ep640

doncio

New member
Witam od wczoraj jestem posiadaczem tcl 50ep640 soft v252 mam problem z ustawieniem wbudowanego dekodera sat a mianowicie potrzebna lista kanałów cyfrowego polsatu lub informacje jakie ustawienia wprowadzić żeby wyszukiwało kanały a nie wyswietlało brak sygnału (właczono?) dodam ze niektóre kanały z oferty działają ale nie liczne.

Mariobull23

New member
Ja ci nie pomogę. Mam nadzieję, że ktoś zrozumiał co napisałeś i udzieli wsparcia. Na przyszłość zalecam abyś używał znaków interpunkcyjnych.

Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka

Lechu1956

New member
Do odbioru kodowanych kanałów Cyfrowego Polsatu z wbudowanego tunera sat potrzebny jest moduł cam ci od operatora. Telewizory TCL nie posiadają listy kanałów naszych operatorów satelitarnych. Trzeba przeszukać satelitę Hotbird(ponad tysiąc kanałów telewizyjnych i radiowych. Telewizor wyszuka kilka kanałów na początkowych pozycjach według nieznanej mi kolejności , a resztę na pozycjach powyżej sto według alfabetycznej.W przypadku braku dostępu do kanału dostępnego w Twojej ofercie pomaga wysunięcie modułu i wsunięcie ponowne.Pojawi się wiadomość ,że karta włożona i po chwilowym odczekaniu powinien być dostęp do wszystkich kanałów z Twojej oferty.Następnie żmudna edycja kanałów, ale gra warta świeczki. Ustawiasz kolejność jaką Ty chcesz , a nie narzuconą przez operatora.Tak wygląda to u mnie na EP660. Z tym ,że ja mam jeszcze trudniej, bo monoblock i do przeszukania dwie satelity.

Do góry