Taśma LED RGB do TV

rkossa

New member
Witam!

Postanowiłem w swoim pokoju coś zmienić. Pomyślałem, żeby powiesić swój TV 32" i zamontować na jego tyle taśmę LED RGB. No i właśnie...nie wiem jaką. Wydaję mi się, że 2m starczy na taki TV. Nie wiem jaki rodzaj taśmy kupić 3528, 5050, itd. Z tego co czytałem na różnych forach sprzed 2-3 lat najlepsza była 5050. A jak jest teraz?
Dlatego prosiłbym Was o pomoc w wyborze odpowiedniej taśmy LED. Zależy mi na oszczędności, ale przede wszystkim na zdrowiu dla moich oczu. Może ktoś z Was mógłby pokazać mi jak ma u siebie założoną taką taśmę ;)

Dzięki wielkie za każdą radę. Pozdrawiam ;)

Caparzo

New member
Bez reklam
5050 są to nowsze ledy, jak kupujesz to kup wodoszczelną, do tego sterownik z pilotem i zasilacz, na alledrogo znajdziesz wszystko w zestawie

rkossa

New member
5050 są to nowsze ledy, jak kupujesz to kup wodoszczelną, do tego sterownik z pilotem i zasilacz, na alledrogo znajdziesz wszystko w zestawie
Dzięki za odpowiedź. W swoim sklepie elektrycznym znalazłem taśmę LED RGB 5050 ze sterownikiem i pilotem 2m razem kosztuje 100zł. Myślę, że to dobra cena, można sprawdzić na miejscu czy wszystko działa.
A chciałem się spytać o rozmieszczenie diod 30/m, 60/m. Które jest lepsze czy to tylko kwestia gustu?

Dzięki i pozdrawiam ;)

Do góry