Tani wzmacniacz do Klipsch F1

maxi3king

New member
Tani używany wzmacniacz do Klipsch F1 do 500 zł

Po ponad roku użytkowania zestawu Klipsch F1 z Denonem x2000 powoli szykuje sie do modernizacji zestawu. Chciałbym jednak wcześniej spróbować zakupić tani używany wzmacniacz, żeby sprawdzić czy coś z tych kolumn się wyciśnie. Czy jakaś używka za koło 500 zł przebije ten amplituner i poprawi się jakośc dźwięku? Odsłuchów siłą rzeczy nie będzie, ale może coś możecie polecić ze starych modeli co obrze zgrywałoby się z klipchami? Może coś łagodniejszego i raczej nie Denon, bo chciałbym jakiejś odmiany. Może Nad? Onkyo? Sony? Podaje kilka przykładów, ale nie mam pojęcia co jest godnego uwagi z tego czy może to wszystko szrot?

Sony Ta 550ES amplifier wzmacniacz stan idealny Wieliczka - Sony Ta550es

**Poteżny wzmacniacz**ONKYO A-8820**WYSOKI MODEL** Sandomierz - Onkyo 8820

Wzmacniacz Grundig Fine-Arts A-904 Szczecin Śródmieście - Grundig Fine Arts a-904

Wzmacniacz Grundig A-903 flagowy model 4x 100wat 8ohm Myślibórz - Grundig FA a-903

Wzmacniacz Grundig Fine Arts V2 ! Kraków Bieżanów-Prokocim - Grundig FA v2

Wzmacniacz NAD C 320 Warszawa Bemowo - Nad c-320

NAD 3020 Wzmacniacz Sprzedam Skierbieszów - Nad 3020

Czy spróbować dośc nowy model Denona pma720ae WZMACNIACZ DENON PMA-720AE Z PILOTEM OKAZJA !!! (5398013638) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:

maxi3king

New member
sony czy nad

Ok, odświeżam temat wzmacniacza. Zastanawiam się juz tylko nad dwoma opcjami Sony z serii 5xx es
lub nad z serii 3xx. Coś w tym tyg wybiore. Podobno wzmaki solidne i trochę złagodzą ostre klipsche. To jest obecnie na aukcjach, może coś się wybija na pierwszy plan, ma grać lepiej niż denon x2000:

WZMACNIACZ SONY TA-F570ES KLASYK !! (5593754219) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. --> najtańsza opcja i ku niej się skłaniam

NAD 304 (5599610005) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Wzmacniacz NAD 312 Zarzecze

Wzmacniacz nad c320 Złocieniec

Mam jeszcze jedno pytanie, moim jedynym źródłem dźwięku jest ps3. Na razie nie chce kupować żadnych odtwarzaczy cd. Czy dźwięk puszczony z konsoli przez chinch do wzmacniacza będzie dobrej jakości? Czy jednak trzeba zainwestować w jakikolwiek DAC (jakiś tani za 100 zł np.)i połączyć np. optycznym?

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Sony robiło kiedyś niezłe sprzęty szczególnie podrasowaną serię ES ,chociaż moim faworytem jest NAD C320 .....ale może być i tak, że dźwięk Sony bardziej Ci przypadnie do gustu w połączaniu z kolumnami Klipch

Na razie konsola może być ,wiadomo jakością nie rzuci na kolana ,ale będziesz mógł sobie posłuchać muzyki

A tak na marginesie ,jeżeli wzrok mnie nie myli (albo proszę mnie poprawić ) gość pisze ze NAD jest w stanie idealnym a panel jest powycierany w kilku miejscach .Gdyby wzmacniacz w ogóle nie miał żadnych śladów to w opisie zamiast słowa idealny co by pisało ?

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
To już nie pierwszy raz takie perełki. Pamiętacie, kiedyś gość pisał, że stan idealny kolumn, a te były poobdzierane i poobijane na dole, tak jakby od odkurzacza... :)

maxi3king

New member
Jeśli chodzi o połączenie ps3-chinch to chodzi mi o to czy taki kabel nie spowoduje tak dużej straty jakości, że nie odczuje różnicy po przesiadce z amplitunera i dźwięku puszczonym po hdmi?

Czy więc lepszy wzmak spięty chinchem z ps3 czy ampli połączone hdmi z konsolą?

Do góry