Tani (do 1200zł) telewizor 32-calowy z DVB-T

brekekek

New member
Potrzebuję tani telewizor, głównie do odbioru cyfrowej telewizji naziemnej, czasem może na usb jakiś film wrzucę...
Budżet bardzo ograniczony - powiedzmy do 1200zł (Plazmy w tej cenie chyba nie dostaniemy, więc pewnie lcd).
Aha: to jest tv dla rodziców (wiek około sześćdziesięciu lat) do sypialni...

Z telewizorów które widziałem, zapisałem sobie do rozpatrzenia takie:
1) Grundig 32 VLC 6121 C - 1199zł
2) GRUNDIG 32 VLC 3100 C - 1099zł
3) SAMSUNG LE32D400 - 1039 zł
Ten pierwszy wg sprzedawcy w sklepie ma możliwość nagrywania programów z tv na pendrive.
Trzeci ma zablokowane usb, ale podobno da się odblokować...

Wg Was który będzie najlepszy, ewentualnie czy któryś mam od razu odrzucić?
A może jakiś inny model będzie lepszy w tej cenie?

marcinkoleksl

New member
skoro ważne jest usb, polskie czcionki w divx, to:
lg 32lk450 (poniżej 1200 w necie, często w neonet w promocji na 1099, 1149, itp.)
32d450 samsung (również poniżej 1200 w necie).
co prawda żaden z nich nie nagrywa poprzez usb audycji dvb-t, ale moim zdaniem lepiej kupić coś ciut lepszego w obrazie, niż w funkcjach, z których rzadko będziesz korzystał.
jak koniecznie chciałbyś to nagrywanie, to ewentualnie sharp 32dh510, ale uważam, iż ma gorszy obraz od już dwóch w/w telewizorków.

brekekek

New member
co prawda żaden z nich nie nagrywa poprzez usb audycji dvb-t, ale moim zdaniem lepiej kupić coś ciut lepszego w obrazie, niż w funkcjach, z których rzadko będziesz korzystał.
jak koniecznie chciałbyś to nagrywanie, to ewentualnie sharp 32dh510, ale uważam, iż ma gorszy obraz od już dwóch w/w telewizorków.

Imho częściej byłoby coś nagrywane niż odtwarzane z usb...

Sharp odpada ze względu na cenę - raczej koło 1500zł się kręci.

Co do wyboru modelu: obydwa wymienione przeze mnie grundigi będą gorsze od lg 32lk450 oraz samsunga 32d450?
A jak wygląda w porównaniu z tymi samsung LE32D400, gdybym odblokował usb?
usb bym wtedy miał, ale obraz będzie gorszy?

brekekek

New member
a ten wyższy model toschiby będzie OK?
i czy ktoś widział wymienione przeze mnie grundigi i powie o nich coś dobrego/złego?
*a jaka najtańsza sensowna opcja z nagrywaniem z dvb-t by była?

a może w tej cenie (do 1200zł) obojętnie co się kupi to będzie taki sam efekt?

mistrzb

Member
Warto poczekac do zakonczenia Euro, bo jest zasyp tanich tv w hipermaketach. Beda wyprzedaze, bo na pewno wszystko nie zejdzie. A co ciekawe w realu widzialem sharpa 60le635 za 5399, wiec nie tylko najtansze tv sprzedaja :)
A co do jakosci obrazu chocby toshiby 32av933 to jest mocno watpliwa. Ale wiadomo, ze cena troche swiadczy o jakosci. Moze jeszcze ktos podpowie na co mozna polowac za male pieniadze?

Ostatnia edycja:

brekekek

New member
Toschiba 32AV933 już kupiona - dzięki za podpowiedzi panowie :)
rodzice zadowoleni, wg mnie - też telewizor jest OK.

Jakość SD (z tv naziemnej cyfrowej) - dobra.
W sklepie porównywałem z tanimi modelami LG, Philipsa, Samsunga (także z jakimś tańszym ledem za około 1400-1500zł) - wg mnie najlepiej wypadła właśnie ta toschiba.
Jakość filmów HD (z podłączonego USB) - bardzo dobra.

Jeszcze raz thx za podpowiedź.

kartofel

New member
Szczęśliwe zakończenie, wiadomo że dla rodziców nie potrzeba nie wiadomo czego ma być tanio i nie skomplikowanie.

Do góry