Taga Harmony TAV-606 v.3 vs Jamo S 626 HCS

Rafal7

Banned
To Onkyo to sporo niższy model od Denona, ale z drugiej strony dużo nowszym model model i ma więcej nowinek technologicznych, nie ma co ukrywać że w tej materii Denon jest w tyle za Onkyo.

Snikers89

New member
Bez reklam
Moje zdanie jest takie ze porzadnej mocy nie zastapia zadne nowinki. Radia i Bt i tak dalej to tylko nie potrzebny dodatek sporadycznie uzywany. Juz predzej Spotify czy cos kolo tego ale FM czy AM? Watpie

Rafal8

Member
A myślicie że denon 1909 da radę ? Mogę go dostać za 700 kompletny. Wiadomo to jest sprzęt na początek za jakiś czas będę chciał kupić coś nowego

Rafal8

Member
Ok kolumny przyszły, ładne i dobre robią wrażenie. Teraz mam takie pytanie jak je rozstawić żeby było najlepiej
1 wariant. Kolumny przednie rozstawić na szczerość szafki rtv tj ok. 180m
2 wariant . rozstawić je na szerokość salonu tj 6m w tym układzie jedna kolumna będzie od miejsca w którym siedzę oddalona około 4m a druga 6m

Jeżeli chodzi o podłączenie kolumny to wystarczy ze podłącze jedna parę i przewód normalnie się na tym zawija czy muszę kupić jakieś końcówki ?

Henry

Active member
Bez reklam
Ok kolumny przyszły, ładne i dobre robią wrażenie. Teraz mam takie pytanie jak je rozstawić żeby było najlepiej
1 wariant. Kolumny przednie rozstawić na szczerość szafki rtv tj ok. 180m
2 wariant . rozstawić je na szerokość salonu tj 6m w tym układzie jedna kolumna będzie od miejsca w którym siedzę oddalona około 4m a druga 6m

Jeżeli chodzi o podłączenie kolumny to wystarczy ze podłącze jedna parę i przewód normalnie się na tym zawija czy muszę kupić jakieś końcówki ?
Nie szalej z tymi odległościami ;)
Nie wiem jak masz tam poustawiane, ale jesli chodzi o fronty, trzymaj się tzw. zasady trójkąta,
mniej więcej coś takiego :
config_stereo_info-01_v01.jpg

Rafal8

Member
Dziękuję, tak też to ustawiłem . Sprzęt gra super ale jest tak nie intuicyjny że 2h próbowałem wydobyć dźwięk z tv przez amplituner. A jeszcze nie robiłem konfiguracji mikrofonem. Właśnie a konfiguracje też się robi na stereo czy lepiej poczekać na resztę glosnikow a?

Rafal8

Member
Kolumny mam tę co poleciles, muszę dokupić jeszcze centralny i stojaki na tył. A amplituner kupiłem tego denon avr-1909. Za 650zl. Do szafki nie chciał wejść to nogi odkręciłem i się zmieścił mam nadzieję że się nie prxegrzeje. A co to są te stefy?

Rafal7

Banned
Żeby Ci się nie gotował ten ampli.

Strefa to nic innego jak druga para kolumn podpięta pod ten sam ampli , z tym że kolumny stoją w innym pokoju niż ampli.
W jednym i drugim pomieszczeniu można słuchać muzyki jednocześnie i każdy co innego.

GrzechuPOL

New member
Ja mam Taga Harmony TAV-606 SE (Special Edition) i jestem bardzo zadowolony. Pół roku temu udało mi się je wyrwać w redcoonie za ok. 1730 zł. Jest to rozbudowana wersja v 3.0. wygląda na prawdę ładnie i grają całkiem nieźle, ale jestem amatorem i opinii zapewne usłyszysz na forum wiele. Po drugie każdy czegoś innego oczekuje i warto je wcześniej odsłuchać.

Do góry