Taga Harmony TAV-606 v.3 vs Jamo S 626 HCS

Rafal7

Banned
W takim razie, mogę Ci polecić z czystym sumieniem Denon AVR 2808, jest na allegro w takiej cenie w jakiej ja sprzedałem rok temu.
Miałem sam taki ampli i to jest już bardzo dobry sprzęt.
Jedyne czego nie ma w zestawie to mikrofonu do kalibracji i drugiego pilota do dodatkowych stref, dodatkowymi strefami można sterować za pomocą pilota głównego co jest logiczne.
A mikrofon kupisz poniżej stówki

Rafal8

Member
Dzieki wielkie no i cena też fajna, do tego czarnego nie warto dopłacać? A ta kalibrację bez tego mikrofonu tudno jest zrobić?

Rafal7

Banned
Czarnego nie widziałem, zaraz zobaczę.
Bez mikrofonu nie zrobisz kalibracji, bo ampli wysyła dźwięk do każdej kolumny, mikrofon go odbiera i podaje do ampli, ampli analizuje sygnał i robi korekty.

Rafal7

Banned
Jak chcesz wydać więcej to kupuj i tego czarnego.
W srebrze lepiej wygląda.
Jak się zdecydujesz, kupisz i zobaczysz na żywo to stwierdzisz ze to był dobry wybór.
Tylko najpierw zadzwoń i ponegocjuj cenę.
Na mikrofon będzie.

Rafal8

Member
No i super. Jutro się tym zajmę dziękuję wam. To będzie moje pierwsze kino dlatego wszytko pisze tak chatocznie. Chce żeby grało to zawsze nawet przy oglądaniu wiadomości itd, nie wiem czy to jest dobry pomysł koszty energii elektrycznej itd..

Rafal7

Banned
Przecież ampli nie bierze 500 Wat z sieci cały czas, bierze dużo jak grasz mocno i głośno.
Np do wiadomości możesz słuchać w stereo, nie muszą grać wszystkie głośniki.
Zapytaj sprzedającego jak będziesz dzwonił czy ampli sprawny i czy złącza hdmi działają.

Rafal7

Banned
W tym ampli masz stero 2.0, 5 Chanel stero i 7 Chanel stero.
Sam central tez może grać, ale trzeba wejść w menu ampli a wyłączy każda kolumne z osobna, to jest zbyt uciążliwy zabieg.

Rafal8

Member
Ale na tym stereo dobrze będzie słychać dialogi lepiej niż na soundbara. Pomieszczenie jest duże a z moim słuchem też nie najlepiej.

Rafal7

Banned
Pewnie ze dobrze.
Jeżeli masz problemy ze słuchem, to przełączasz ampli w tryb Multi Chanel stereo i wszystkie kolumny grają to samo, z każdej kolumny masz dialogi itp.
Zapewne będziesz siedział blisko tylnych kolumn a napewno bliżej niż przednich to wtedy nie trzeba kręcić mocno głośnością.

Rafal8

Member
Znalazłem jeszcze ONKYO TX-NR414 za 800zl. Jedyny plus ze mogę odebrać osobiście, bo wiadomo jak to przez allegro sie robi zakupy. Ale jak napiszecie ze nie warto to bede ryzykował. A z kolumnami juz nic nie zmieniam.

Do góry