Taga Harmony TAV-606 v.3 vs Jamo S 626 HCS

no a ten zestaw z sony w promocji?
Dostajesz marki tu godne uwagi, dostajesz też info iż lepiej gdzieś indziej szukać niż Euro, a Ty dalej swoje.
Wejdź na allegro lub w necie poszukać jutro i zadzwoń do 3-4 sklepów powiedz że chcesz sprzęt do 3k na raty i powiedz do czego ma służyć i jaka pow pomieszczenia.....ciekawe co powiedzą ;)

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

mors111

Active member
Bez reklam
wiem ze pomieszczenie duze ale ono jest podzielone na kuchnie jadalnie i salon, kolumny nie sa od siebie daleko oddalone, ja nie mam dużych wymagań dzieki Panowie za rady. Zamówiłem ten zestaw z sony, a do tych Kruger & Matz Passion KM0504 - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD
kolum najtańszy ampli. jaki byście polecili?

ten amplituner Sony to dramat , zasilacz ma raptem 240W , co to ma zasilić ? satelitki czy pełnowymiarowe kolumny ?

amplituner powinien mieć zasilacz 500-600W by w miarę dobrze zagrać w kinie jak i stereo i wcale nie będzie tyle pobierał przy "normalnym" słuchaniu

MI SIĘ W GŁOWIE NIE MIEŚCI JAK MOŻNA ZAKUPIĆ SPRZĘT BEZ ODSŁUCHÓW....mam nadziej, że zrobiłeś odbiór w domu bo przy zakupie przez neta masz 2tyg czasu na zwrot towaru.

Dostałeś propozycje od ludzi co testowali nie jeden sprzęt....no ale cóż każdy robi to co chcę.

Zdaj relacje jak sprzęt gra, pamiętaj aby przewody cu-ofc zakupić minimum 2×2.5mm2

ten amplituner Sony to dramat , zasilacz ma raptem 240W , co to ma zasilić ? satelitki czy pełnowymiarowe kolumny ?

amplituner powinien mieć zasilacz 500-600W by w miarę dobrze zagrać w kinie jak i stereo i wcale nie będzie tyle pobierał przy "normalnym" słuchaniu
Każdy nowy sprzęt posiada tryb "Eco" też.
Ciekawe ile w skali rocznej zaoszczędzisz na energii?
A jak kupisz słabszy amp av to i on więcej jej zje bo będziesz musiał kręcić go na max aby coś usłyszeć.

Zabawa w KD nie jest tania, zamiast do bani 5.1 set to lepiej stereo kupić ;)

dmk84

New member
Te Victa Prime 702 faktycznie takie dobre? Duzo lepsze od Tagi 606? Jaki charakter brzmienia prezentują?
Rozglądam się za jakimś niedrogim zestawem i od jakiegoś czasu zastanawiam się właśnie nad tymi Heco. Sprzedał bym swoje Tagi i dołożył grosza tylko nie wiem czy różnica była by spora(niestety nie mam opcji żeby pójść i odsłuchać). Zależy mi na głebszym i niższym basie oraz "cykającą" góre.

Te Victa Prime 702 faktycznie takie dobre? Duzo lepsze od Tagi 606? Jaki charakter brzmienia prezentują?
Rozglądam się za jakimś niedrogim zestawem i od jakiegoś czasu zastanawiam się właśnie nad tymi Heco. Sprzedał bym swoje Tagi i dołożył grosza tylko nie wiem czy różnica była by spora(niestety nie mam opcji żeby pójść i odsłuchać). Zależy mi na głebszym i niższym basie oraz "cykającą" góre.

To może Jbl studio
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6663515417

dmk84

New member
Kolumienki fajne ale potrzebuje zestawu 5.0 a to już poza moim budżetem.
Rozważam też kupno Quadrali 6500,podobna cena do Heco tylko dylemat które lepsze :?

Snikers89

New member
Bez reklam
MI SIĘ W GŁOWIE NIE MIEŚCI JAK MOŻNA ZAKUPIĆ SPRZĘT BEZ ODSŁUCHÓW....mam nadziej, że zrobiłeś odbiór w domu bo przy zakupie przez neta masz 2tyg czasu na zwrot towaru.

Dostałeś propozycje od ludzi co testowali nie jeden sprzęt....no ale cóż każdy robi to co chcę.

Zdaj relacje jak sprzęt gra, pamiętaj aby przewody cu-ofc zakupić minimum 2×2.5mm2

Bali bez nerwow. Przecierz takie akcje ciagle tu sie pojawiaja 😂

Rafal7

Banned
Heco Victa 702 same fronty 1200 zł
Heco Victa Prime 702/202/102/252A tu z subem 2700 zł
Heco Victa Prime 702/202/102 bez suba 1850 zł

Henry

Active member
Bez reklam

A nie myślałeś aby skupić się na samych frontach, rozumiem, że masz obecnie 5.0, zostawiłbyś central i tylne Tagi, a wstawiłbyś lepsze fronty...wydaje mi się, że taka opcja dałaby Ci znacznie większą poprawę...

ps. Dzisiaj SebaK wspominał, że chce swoje BX'y sprzedać, one mają charakter grania, o którym piszesz...spróbuj może gdzieś posłuchać...może akurat... ;)
..... MA BX5... może moje sztuki będą szukać nowego właściciela... a są jeszcze na dwuletniej gwarancji...

dmk84

New member
Myślałem nad samymi frontami ale dobre fronty to i dobre surroundy które kosztują prawie tyle co fronty więc jak dla mnie koszt spory. Kiki dawał dobrą cenę na MA MR6 2.0 ale znając swoją sytuację finansową to dokupienie surroundów zajęło by mi chyba ze dwa lata :cry:
Mając obecny zestaw przez prawie trzy lata nie dorobiłem się nawet taniego suba! :oops:

Henry

Active member
Bez reklam
Piszesz, że niedostatki najbardziej przeszkadzają w stereo...wiem, ze fajnie mieć cały set z jednej linii, ale czasem lepiej wymieniać coś etapami, niż składać nie wiadomo jak długo.
Za jakiś czas może trafić się okazja na central, tylne, ... itd.
Tylko pamiętaj, żeby nie brać nic w ciemno, bo może się okazać, że wyjdzie jak w przysłowiu - zamienił Stryjek... ;)

dmk84

New member
Niestety jestem skazany na zakup w ciemno bo u mnie w mieścinie są tylko sieciówki typu mediaexpert,neonet,rtvag,maxelectro i kilka mniejszych. Byłem, dowiadywałem się, chciałem posłuchać ale nic na sklepach nie mają tylko na stronach! W rtvagd kilka plastikowych zestawów, w neonet kompletnie nic a w expercie najtańsze zestawy denona,yamahy,pioneera+eltaxy,prismy itp :(
W zeszłym roku bylem oglądać i posłuchać suba pioneera s21w to się jeszcze okazało że obsługa nie zorientowana co do czego podłączone i tak mnie zniechęcili że do tej pory go nie kupiłem. Teraz właśnie zastanawiam się że zamiast wydawać 500pln na suba to sprzedam swoje Tagi i dołożę do czegoś innego.
Myslałem też o Quadralach 6500,Magnatach 1002,2002

Rafal8

Member
Ostatnia edycja:
Do góry