Tak więc... hmm lekko przewrotnie zacznę od minusów
-Póki co dźwięk w niższych rejestrach jest lekko rozlazły, ale podejrzewam tu akustykę pokoju i ustawienie kolumn które trochę potrwa.
-Kolumny raczej nie giną w pokoju tzn scena jest nawet niezła jednak jak zamkniemy oczy jesteśmy w stanie zlokalizować kolumny.
-Dźwięk nie do końca jest hmm spójny całościowo.
-Brak podstawek pod kolce w zestawie.
-Zasypały mi pokój wiórami z Bas reflexu jak sprawdzałem ich możliwości
Z plusów z kolei:
-Dobre wykonanie, wręcz zaskakująco dobre... Gdy weszli do mnie znajomi popatrzyli na nie i zapytali się z niedowierzaniem czy ta kwota którą wydałem była za jedną czy za dwie kolumny
-Mają niezły wykop!!! Naprawdę niezły
-Ogólnie grają dobrze i ich brzmienie cały czas się poprawia i to wyraźnie.
Powiem tylko że porównuję je do trochę wyższej ligi ponieważ nie słuchałem kolumn typu Jamo czy chociażby bliźniaczej kody. Miałem wcześniej styczność z :
-Definitive Technology modele SM65, BP6 -:blagam: scena wręcz namacalna bardzo ładne wysokie tony, spójność i harmonia tak bym je określił w dwóch słowach.. Niby ładnie, niby pięknie ale jednak czegoś mi brakowało w brzmieniu. Monitorki były zdecydowanie za słabe, a podłogówki nie schodziły tak nisko jakbym sobie tego życzył..
-Monitor audio MR6, BX6, RX2, RX6 - bardzo zróżnicowane w graniu, ale próbując porównać pierwsza według mnie była słabsza od Tagi pod każdym względem, BX6 była porównywalna troszkę bardziej stonowana jednak nie odpowiadała mi swoim brzmieniem... Ostatnie dwa modele to już inna klasa brzmienia i inna cena
, RX6 były chyba lepsze pod prawie każdym względem, ale zdecydowanie nie na tyle aby płacić za nie dwa razy tyle
. Różnice w cenie bym ustalił na max 1000zł.
Jako ciekawostkę dodam jeszcze STX FX-200 który był zdecydowanie zwinniejszy lecz dla mnie zbyt krzykliwy i ostry, możliwe że po prostu nie najlepiej podpasywały do Integry.
Dokładniejszy opis za jakieś dwa tygodnie, a fotki podepnę jak posprzątam w pokoju bo póki co to wstyd pokazać
Pozrawiam