szybkie pytanie szybka odpowiedz

bronekwoj

New member
jeszcze nie najwczesniej bede na poczatku sierpnia sie wpatrywal w nowy telewizor albo jesli kupie jakis zlom to bede sie wpatrywal w dzwi wejsciowe do mieszkania:blagam:

akwidzynski

New member
Bez reklam
Ja za 7 dni będe miał SHARP'a 46LE820 :)
Jak mi sie spodoba zostawie dla siebie jak nie to opchnę za dobrą cenę 5k.
Pozdrawiam

Rudeford

New member
Miałem na myśli coś bardziej banalnego jak kosiarka czy kolor ścian w garażu:D No dobra trafiłeś, ale co by nie zaśmiecać wątku przyjmijmy, że na razie chodzi tylko o TV.
@bronekwoj - Przy takim braku zdecydowania i obawie przed złym zakupem zamawiaj prezentacje!

Ostatnia edycja:

bronekwoj

New member
i stalo sie zostalem wlascicielem toshiba wl 753 i jak na cieply pierwszy komentarz to jestem bardzo zadowolony a reszta domowników rowniez wlaczajac w to moja 2 gorsza polowe czyli moja zone:twisted:

bronekwoj

New member
powiedzcie tylko czy wybrałem dobrze zastanawialem sie pomiedzy sony Z5500 sharpem 810 samsungiem C6500 i toshibom wl 753.Czy wybralem dobrze bede ogladał tylko telewizje przez hdmi z N oraz płyty dvd przez hdmi wydaje mi sie ze dokonalem dobrego wyboru co wy myslicie.

hcl4

New member
powiedzcie tylko czy wybrałem dobrze zastanawialem sie pomiedzy sony Z5500 sharpem 810 samsungiem C6500 i toshibom wl 753.Czy wybralem dobrze bede ogladał tylko telewizje przez hdmi z N oraz płyty dvd przez hdmi wydaje mi sie ze dokonalem dobrego wyboru co wy myslicie.
No to już Ty najlepiej powinieneś wiedzieć :) bo przecież to TY sam widzisz jak odbiera, no i czy ciebie to zadowala;). Ja dzisiaj zamówiłem właśnie v20, w następnym tygodniu (jak wszystko dobrze pójdzie) powinien być - zobaczymy. Kwestia w tym, że nie ma idealnego tv - z tego co się już zorientowałem. Trzeba tylko znaleźć taki, żeby miał najmniej wad, które widzimy i nas irytują. Mi akurat nie podobają się te le820 i już nie chodzi o wygląd (bo jest ważny ale nie najważniejszy) tylko o sam odbiór - mi się nie podoba, coś jest nie tak. Widziałem też jakąś toshibę chyba 635 i obraz był o niebo lepszy. Więc myślę, że dokonałeś dobrego wyboru. Gratuluję wyboru i życze dobrego odbioru i zadowolenia z zakupu :)

hcl4

New member
Trochę trudno by było kalibrować w sklepie, wszystkie były na standardowych ustawieniach. Oczywiście sam mogłem zmienić tryby pracy (chyba tak sie mówi) tzn standardowy, dynamiczny itd. i sharp i toshiba były bez kalibracji. Jakość toshiby uważam była lepsza. Ogolnie nie jest najgorszy i przyznam że był na 2 miejscu zarz po v20.

bronekwoj

New member
jestem bardzo zadowolony z tej toshiby która nabyłem obraz bardzo dobry zarówno z plyt dvd jak i dekodera N nie był kalibrowany i obraz jest ok.Nie mam zamiaru na razie placic dodatkowa kase za kalibracje profesjonalna nie wierze ze wszyscy nabywcy telewizirów lcd odrazu kalibrują swoje telewizory wiekszosc ustawi je pod swoje oko i bedzie patrzyła jezeli znajde w sieci jakies ustawienia co do tego telewizora to sprawdze jak to sie ma do obrazu czy bedzie lepiej.KIKI powiedz mi jak według ciebie powinna wygladac kalibracja czy jezeli testujesz telewizor uzywasz przyżadu do mierzenia nasycenia kolorów jak on sie tam zwie kolorymetr czy jakos tam .

bronekwoj

New member
ciekawi mnie jedna rzecz jak kupowałem telewizor w eurortvagd sprzedawca odradzał mi kupno toshiby a jak sie go zapytałem wogóle o marke to powiedzial ze nie mieli szkolen przez przedstawicieli tej firmy i nie moze mi nic powiedziec ale ogólnie odradzal mi toshibe ze niby jezeli chodzi o wymiane telewizora to moga byc problemy ze strony tej firmy ze niby malo sie ich sprzedaje ze ludzie wola inne marki takie jak samsung sony sharp philips tylko seria 9 ale znowu o philipsie mówił ze nie wymieniaja telewizorow tylko naprawiaja a jezeli chodzi o wymiane to zwlekaja bardzo dlugo wiec teraz sie sam zastanawiam i dmucham na zimne czy zrobilem dobrze bo jak sie cos popsuje to jak to bedzie wygladalo

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
ok. ale to był jakiś specjalista ?
Jakie przeszedł szkolenia i gdzie ?
Miał jakiś certyfikat oceny jakości rynku ?
Podparł swoje wywody pracą naukowa albo chociaż rankingami ?
Był w fabrykach różnych innych firm ?
To jakiś człowiek który robi testy , pisze artykuły do gazet ?
Grzecznie mówiąc - to wg mnie pytałeś kolesia który przyszedł przypadkiem z działu AGD i mówił co usłyszał idąc po drodze.
Nasi członkowie forum mogą być dla niego profesorami.

bronekwoj

New member
kiki z tym sie z toba zgadzam przeczytałem na forum juz owszystkich modelach i z taka wiedza poszedlem kupic telewizor gosciu mi powiedzial ze sharp le 705 ma podswietlenie led krawedziowe a wiedzialem ze ma full led.Potem ze najlepsze na rynku sa samsungi i zadna firma nie jest od nich lepsza.Philips to mala firma i ze robi dobre telewizory ale jesli chodzi o serwis to kicha.Toshiba rowniez mala firma tylko tyle o niej wiedzial ze niby nie sprzedaja duzo telewizorow tej firmy bo nie schodza raptem niby na 160 sklepow eurortvagd zamowiono 20 modeli telewizora wl753 a serwis to juz calkiem nie wie nic.Sony to najlepiej seria Z4500 .I tak wlasnie wygladala prezentacja modeli oraz zachecanie klienta do kupna telewizora co wy na to powiecie.

bronekwoj

New member
akwidzynski ty chyba chcesz zebym spal na ulicy przeciez zona to by mnie chyba otrula podczas podawania mi obiadu jeli by sie cos stalo z tym tv a serwis by tego nie naprawil nie mowiac ze nie wymieniliby tv oj ale by sie w domu dzialo oj dzialo

Do góry