szukam tv o przekątnej ekranu między 46 a 55 cali?

luigi

New member
Czy jest jakiś fajny telewizor 3D o przekątnej powyżej 42cali aby różnica już była zauważalna. Dlaczego nie ma w sprzedaży np. 50 calowych ekranów. To byłby idealny kompromis.
W sklepie dla kogoś kto sie nie zna między 42 cale a 46 nie ma żadnej róznicy. Za to 55cali już jeśli nie jest ciut za duży to na pewno cenowo jest nieopłacalny.

luigi

New member
Właściwie plazma nie wchodzi w grę, widziałem jedynie tu 50 cali lecz nie spodziewałem się że wśród LCD/LED jest aż taki przeskok od 46 do 55 cali.
O ile 55cali jeszcze bym zmieścił bo mam 3m i dobry sygnal z cyfry to różnica w cenie obu wielkości tego samego modelu jest dla mnie niezrozumiała.
Chyba muszę rozejrzeć się za 46/47 cali, mam 4 tyś. na to.
Obecnie mam 42PFL8404H i jest to dobry tv więc nie chciałbym zamienić siekierki na kijek 3D.
W sklepie gościu mi wciskał LG 47 cali model 47LM660S przyznam że nieźle przybajerzony t.zn ma widi i fajny pilocik czego nie miał zachwalany wszędzie przez kikiego pfl6007 (czyli mój faworyt w tym pułapie cenowym).

troll202

New member
No i tu musisz poczytać i trafić na obezndanego sprzedawcę. w tej cenie dostaniesz coś fajego... ale np. biorąc 3d z dodatkami których nie będziesz używał(wiem bo sam mam już 6tv w ciągu 2lat-tyle że jja plazmy) będziesz miał tv full hd (nie full led ) który przy włączeniu 3d i full hd zmieni rozdzielczość na niższą. nie wiem czemu tak jest skoro jest full a nie wyświetla w full.3d jak narazie jest na parę razy. uwierz mi. lubie te wszystkie wynalazki i mam sporo różnych rzeczy ale 3d nie uzywalem dlatego wróciłem do 50 bez 3d.

Do góry