Szczegóły EURO 2008 HD

bluray

Banned
Poniżej dane techniczne relacji TV z EURO 2008 z oficjalnego komunikatu CYFROWY POLSAT z 17 kwietnia br.:

Mistrzostwa EURO 2008 obejrzeć będzie można w najwyższej jakości HD w Polsacie Sport HD, dzięki realizacji zgodnie z najwyższymi światowymi standardami. 10 dodatkowych kamer podczas każdego meczu reprezentacji Polski, trzy studia na stadionie, 74 osobowa ekipa realizacyjna, 4 ekipy reporterskie, dwa wozy transmisyjne i 3 wozy satelitarne – wszystko w technologii Full HD (1080i).
Dodatkowo ekskluzywne wywiady z piłkarzami i trenerami po meczu, a także bezpośrednie relacje z konferencji prasowych i treningów.
Ekipy Polsatu Sport Extra będą śledziły każdy krok zarówno naszych kadrowiczów, jak i ich grupowych rywali (Niemiec, Austrii i Chorwacji).
Studio zbudujemy w Bad Waltersdorf – ośrodku treningowym Biało-Czerwonych. Będzie ono wyposażone w najnowsze technologie telewizyjne (system wspomagający analizy taktyczne - MVP fi rmy ORAD a także 3D Replay – moduł prezentujący trójwymiarowe, komputerowe odwzorowanie akcji na boisku).
Zastosujemy najnowsze rozwiązania scenograficzne -
półprzezroczyste kurtyny VLED, ekrany Mytrix i transparentne płaszczyzny holografi czne Holoscreen.
Wszystkie mecze będą realizowane przez światowej klasy specjalistów z fi rmy UMET (UEFA Media Technologies).
Na każdym stadionie będzie zainstalowanych minimum 27 kamer (w tym 7 kamer Super Slowmotion i jedna kamera Spidercam).
Dźwięk przestrzenny będzie realizowany w technologii Dolby Surround 5.1.

bluray

Banned
Powiem tak:
z każdą godziną przybywają nowe rowiązania od CYFROWY POLSAT.
Ta jest bardzop atrakcyjna: 200 zł i masz na 30 dni sygnał z UEFA EURO 2008. Ale także zaproszenie do dalszej współpracy.
Wpłacasz ok. 39 zł i gra Ci sygnał przez kolewjne 30 dni.
To jest super okazja !!! Mam taki pakiet od kilku lat. Wpłacam im te cholerne 39 zł i oglądam na wakacjach ( wożę tuner na wakacje w Polsce ) TV SAT.
W innych miesiącach mam w Warszawie ASTER cable. Tylko POLSAT daje mi taką możliwość na 30 dni.
W/w oferta nic nie mówi o HD więc zapewne chodzi o MINI Tuner.

mosca

New member
mmdl napisał:
A ja mam takie pytanie czy widzieliście to:
http://www.cyfrowypolsat.pl/telewiz...nnery&utm_content=Baner&utm_campaign=Euro2008

Bo mam N-ke i tak myślę, że jeżeli to jest tylko 199zł i do tego jeszcze dekoder - który póżniej można sprzedać to chyba nie jest drogo, a i FullHD będzie.

No nie tylko bez przegięć z tym FullHD! FullHD w Polsce to jeszcze długo nikt nie będzie nadawał więc prosze nie wprowadzać ludzi w błąd. Zresztą sam zauważyłem, że na stronie polsatu cyfrowego pisali o możliwościach dekodera HD Samsung który wyświetla FullHD i w nawiasie z dopiskiem (1080i) :) Śmiechu warte.
Co do oferty to jest to czyste ździerstwo. Za 200 zł szmaciany dekoder + 1 miesiac abonamentu. Na temat całej oferty pre paid można poczytać na stronach media2.p oraz satkurier.pl. Oto fragment artykułu:

"Najtańsza oferta pre-paid Cyfrowego Polsatu to dekoder Mini za 199 zł z miesięcznym abonentem na Pakiet Familijny i Relax Mix. 399 zł zapłacą klienci wybierający dekoder Echostar 717 z pakietem Mini (18 miesięcy) lub Familijnym (6 miesięcy) lub Familijnym+Relax Mix (4 miesiące), czytamy w serwisie SatKurier.pl.

Przygotowano także promocję pre-paid z dekoderem HD marki Samsung. W cenie 599 zł klient otrzymuje półroczny dostęp do Pakietu Familijnego lub Familijny+Relax Mix (przez 4 miesiące). Dodatkowo do końca czerwca 2008 roku abonent może oglądać Polsat Sport HD"

Jak sami widzicie Euro 2008 w HD można oglądnąc za jedyne 600 zł :) W ramach protestu nie oglądam Polsatu przez tydzień - po Grand Prix w Turcji :).

acton777

Member
Bez reklam
Miałem ten sam problem. Poszedłem po flaszkę i czekam az któryś z "działu technicznego" się napatoczy. zaprosiłem do siebie na pogawędkę ;) Teraz antena wisi na dachu, przewód kominem wentylacyjnym puszczony i nikt nic nie wie, a ja cieszę się obrazem HD :D

4pac

New member
acton777 napisał:
Miałem ten sam problem. Poszedłem po flaszkę i czekam az któryś z "działu technicznego" się napatoczy. zaprosiłem do siebie na pogawędkę ;) Teraz antena wisi na dachu, przewód kominem wentylacyjnym puszczony i nikt nic nie wie, a ja cieszę się obrazem HD :D

Hhhe - sam tak chciałem ale okazało sie że kominy na moim bloku to jakieś badziewne drewniane grzybki i przy silnym wietrze antena mogłaby im zaszkodzić... :(
No ale jest Aster i za jakiś czas ma być tez UPC wiec czekam na nich..

acton777

Member
Bez reklam
U mnie nie ma ASTERa i UPC :(
Kominy są z płyty podobnej do karton-gipsu :p
Antena wisi, 20m dalej na murku. To się chyba nazywa zapora przeciwogniowa czy jakoś tak :eek:k:

Ostatnia edycja:
Do góry