Sygnał sd

portos2

New member
Na forum jest bardzo dużo o tym jak dany model radzi sobie z sygnałem SD - czy te uwagi dotyczą sygnału SD analogowego ze zwykłej anteny czy również sygnału SD z dekodorów cyfrowych UPC , N , Cyrfowego Polsatu , Cyfry

Który z wyżej wymienionych dostawców gwarancuje najlepsza jakość sygnału ( słyszałem że UPC ma zdecydowania gorszy sygnał niż pozostali - czy to prawada)

z góry dziekuję za odpowiedż

piotr818

New member
Bez reklam
Na forum jest bardzo dużo o tym jak dany model radzi sobie z sygnałem SD - czy te uwagi dotyczą sygnału SD analogowego ze zwykłej anteny czy również sygnału SD z dekodorów cyfrowych UPC , N , Cyrfowego Polsatu , Cyfry

Który z wyżej wymienionych dostawców gwarancuje najlepsza jakość sygnału ( słyszałem że UPC ma zdecydowania gorszy sygnał niż pozostali - czy to prawada)

z góry dziekuję za odpowiedż

Zdecydowanie najlepszy sygnał cyfrowy SD ma Cyfra + potem N, Polsatu nie polecam.
Sygnał cyfrowy z anteny naziemnej jest nadawany tylko eksperymentalnie.
Teraz UPC (sam posiadam ) większość kanałów nadawanych cyfrowo jest dobrej albo bardzo dobrej jakości. Kanały Sd przesyłane drogą analogową po prostu tragiczne. Kanały HD to inna bajka ale UPC ma ich zdecydowanie za mało (ja emigruję z końcem umowy).
Wniosek jest jeden jesli UPC to tylko dekoder HD podłączony przez HDMI do telewizora.

portos2

New member
sygnał SD z UPC dekoder HD

czyli jeżeli mam dekoder HD z UPC mogę nie przejmować sie tym jak dany model radzi sobie z sygnałem SD

czy 50cali plus sygnał SD z dekodera cyfrowego UPC ( głównie będę ogladał programy z sygnałem SD bo HD jest mało ) nie będzie dobrym rozwiązaniem czy lepiej wziąść 46 cali

piotr818

New member
Bez reklam
czyli jeżeli mam dekoder HD z UPC mogę nie przejmować sie tym jak dany model radzi sobie z sygnałem SD

czy 50cali plus sygnał SD z dekodera cyfrowego UPC ( głównie będę ogladał programy z sygnałem SD bo HD jest mało ) nie będzie dobrym rozwiązaniem czy lepiej wziąść 46 cali

Wszystko zależy od telewizora na jakim będziesz oglądał: lcd czy plazma. Na lcd czy 46 czy 50 mażesz być zawiedziony, plazma lepiej wyświetla sygnał cyfrowy SD przy HD ostrzejszy (lecz mniej naturalny) LCD. Matryce LED to osobny temat. Jeśli kupisz mniejszy to przy dobrym sygnale będziesz żałował po miesiącu że, nie kupiłeś większego.

Do góry