Supersmukły 65PUS8901, pierwszy na świecie z systemem Ambilux telewizor 4K Philipsa - wkrótce w sprzedaży.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie i się zdziwisz bo ten model jest składany właśnie ręcznie - więc to jest póki co Bugatti.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tv nawet za 3 tys w pewnym sensie składany jest ręcznie :) myślę że inaczej podchodzimy do tego tematu jak i do tego zagadnienia :) Firma Philips nigdy nie była i nigdy nie będzie taką firmą o takiej renomie-prestiżu jak wspomniane wcześniej firmy i zresztą nie tylko firma Philips ... ale nie istotne.. życzę firmie Philips jak najlepiej, choć ...a zresztą nie istotne.. ludzie niech kupują i niech będą zadowoleni..

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Chyba nie masz pełnych informacji. To właśnie firma Philips przez 5 kolejnych lat z rzędu dostawała nagrodę EISA za Najlepszy Telewizor w Europie.
Nie Sony, nie Panasonic, Nie LG , nie Sharp ani inny producent ale właśnie Philips. To inne firmy uznawały wyniki Philipsa próbując zajmować najwyższe miejsce na podium , ale to Philips właśnie tam już stał.
Życzę wszystkim jak najlepszego miejsca bo to korzyść dla nas użytkowników gdy jest element walki o jakość.

Alekso

New member
Sam jestem uzytkownikiem telewizorow Philipsa (zawsze wysokie modele) i kupuje ta marke dzieki funkcji Ambilight, ktora dla mnie jest swietna ...

Nie ukrywajmy jednak, ze jakosc obrazu konkurencja czesto ma lepsza za mniejsze pieniadze. Do tego w Philipsach od zarania dziejow laguje menu. No i te Input Lagi jak ktos uzywa go do gier :(

Osobiscie przymykam na to oko jedynie dla ambilighta. To jest akurat rewela. Szkoda, ze ten model, ktory jest tematem tego postu obraz ma wedlug opinii wstepnych tylko dosc dobry jest az tak drogi bo chcialem go kupic :( Jezeli da sie to kupic troszke taniej to prosze info na priv :)

Heh nagroda EISA to juz sa niezle jajca. Nie wiem czy jeszcze ktos kto zna sie na audio video traktuje te nagrody powaznie. Mysle, ze sporo osob pewnie puscilo by "oczko" zrozumienia :)

Pozdrawiam forumowiczow bo to moj pierwszy post :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przecież input lag w serii PUS8601 jest jeden z mniejszych i wynosi 36 ms.A obraz, mam porównanie do innych modeli innych firm i gra rewelacyjnie. Oczywiście każdy może to oceniać wg własnego systemu wartości.

Mam nadzieję że model z ambiluxem nawiąże do tradycji jakości.

Alekso

New member
Moze ten model ma mniejszy LAG, ale np najwyzszy model z zeszlorocznej edycji Philipsa mial skandaliczny wrecz ponad 90. A to przeciez byl topowy TV tej firmy.

Czekam na testy tego ambiluxa no i oczywiscie ciekawi mnie czy bedzie mial pelne wsparcie HDR przy tej cenie :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Chyba nie masz pełnych informacji. To właśnie firma Philips przez 5 kolejnych lat z rzędu dostawała nagrodę EISA za Najlepszy Telewizor w Europie.
Nie Sony, nie Panasonic, Nie LG , nie Sharp ani inny producent ale właśnie Philips. To inne firmy uznawały wyniki Philipsa próbując zajmować najwyższe miejsce na podium , ale to Philips właśnie tam już stał.
Życzę wszystkim jak najlepszego miejsca bo to korzyść dla nas użytkowników gdy jest element walki o jakość.

Dla mnie osobiście nagrody tego typu nic nie znaczą i dla wielu użytkowników z tego forum również z tego co dało się już zaobserwować.. Znam sklepy w których sprzęty rtv, które dostały taką czy inną nagrodę nie reklamuje się w żaden sposób, że dany produkt zdobył taką czy inną nagrodę... rozumiem w marketach gdzie czasem pół ściany jest wytapetowane z taką informacją ale nie sklepy, które uważają się za profesjonalne... w 100% znaczeniu tego słowa.. oczywiście można dać taką informację ale nie jest to wyznacznik jakości dla mnie...
Wyznacznikiem jakości są ludzie i ich opinie..
Samochodami roku też zostają różne marki jak choćby Opel, Fiat itp., gdzie tego drugiego osobiście nawet po wypiciu odpowiedniej dawki alkoholu nie kupiłbym samochodu tej marki..
Przypominasz sobie kiedy i ile razy dostawały takie firmy jak np. BMW, Mercedes, Land Rover itp. tego typu nagrody ? Ale czy to oznacza że Opel jest lepszy od BMW? Wystarczy pojeździć sobie do Niemiec i spytać się czym dla rodowitego Niemca jest samochód Opel, a jakim samochodem dla tego samego Niemca są takie marki jak BMW, Mercedes czy Audi..

Na chwilę obecną ja wolałbym kupić tv Samsunga czy Sony niż Philipsa ale może się to zmieni kiedyś - czas pokaże... Ale też prawda Kiki jest taka i każdy to wie, że jakby Philips był mega firmą i ludzie chętnie by kupowali te tv to Chińczyk nie musiałby tej firmy wykupować...

Ale tak jak napisałem ja firmie Philips życzę jak najlepiej ale to że dostaje nagrodę taką czy inną nic to dla mnie nie znaczy i nie spowoduje że z tego powodu wybiorę tv Philipsa.

Ostatnia edycja:

brodacz

Active member
Bez reklam
Firma Philips nigdy nie była i nigdy nie będzie taką firmą o takiej renomie-prestiżu jak wspomniane wcześniej firmy i zresztą nie tylko firma Philips ...
lolek błagam... Wychyl czasem swój nos z domu i rozejrzyj się po świecie. Nie bądź kolejnym zaściankowym reprezentantem naszego społeczeństwa. Polska to nie jest pępek świata.
Od chwili wynalezienia telewizora do końca lat 60-tych Philips był niekwestionowanym liderem tej branży. Po wynalezieniu kineskopu płaskiego w pionie (rok 1961) odsprzedali ten patent nieznanej japońskiej firmie Sony (bo uznali, że będzie zbyt drogi w produkcji by znaleźli się klienci) i dopiero wtedy poczuł oddech konkurencji. Jednak do końca lat 90-tych rywalizował z nim jak równy z równym a w Europie zachodniej i tak uchodził WŚRÓD KLIENTÓW za lepszego bo w przeciwieństwie do Trinitronów kineskopy Black line posiadały maskę inwarową, i wiele innych funkcji poprawy obrazu obcych ówczesnym producentom. Oczywiście zmieniają się czasy i technologie a młodzi nie wiedzą co było 20 lat temu ale nagrody EISA to nie są jakieś ankiety forumowiczów onetu tylko recenzje największych redakcji branżowych.
Dlaczego dział video przejęli Chińczycy? Bo lepsze przegrywa z tańszym. Ludzi nie było stać na zakupy tv z tylnym podświetleniem kolorowymi ledami i wygaszaniem strefowym (a takie właśnie robił Fil już 8 lat temu). Rok później podchwyciło to Sony czy Tośka ale też się wycofali z powodu braku popytu. Teraz postanowił to zaimplementować Sam i zrobiło się wielkie halo... w przenośni i dosłownie, bo są zbyt ciency by ten typ podświetlenia (tym razem już tylko białymi ledami) opanować tak dobrze jak robi to Fil.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pozwolisz że ja zostanę przy swoim zdaniu i nie neguje Twojego .. każdy ma swój pogląd... ja mam taki i nie mam zamiaru na razie tego zmieniać - chyba że coś się zmieni.. każda firma ma drogie i tańsze tv, są drogie i tanie samochody danej marki, a jednak nie wszyscy muszą się sprzedać żeby dalej istnieć.. to jest kwestia co ludzie wolą mieć w swoich domach, garażach itp... wygrywa ten co ma ceny najlepsze w stosunku do tego co jest oferowane wdanym produkcie.. czy tego chcemy czy też nie to z tym nikt nie wygra..
Znam człowieka który od ponad 20 lat jeździ samochodami Volvo - pomimo że kocha na swój sposób te samochody ale jak mówi to już nie jest to samo Volvo co kiedyś.. i co ważne nie jest w tej opinii osamotniony ... choć dalej jest to firma które samochody mogą się podobać i które dają przyjemność - choć osobiście patrząc na cenę wolę kupić inne marki samochodów..
Nagrody typu samochód roku itp też nie wybierają ludzie z Onetu .. tylko redaktorzy tacy sami jak to jest w wypadku Eisy tylko z innej branży..
To ludzie kupują i ludzie oceniają w domach czy na ulicy dany produkt, a nie redaktor takiej czy innej gazety.. i dlatego Lg czy Samsung ma taką, a nie inną sprzedaż tv...
Tak jak pisałem wcześniej bez dwóch zdań na chwilę obecną wolę kupić Samsunga czy Sony niż Philipsa.. a co będzie jak patent na ambilight się skończy i każda firma będzie mogła mieć w swoich tv ??? Czas pokaże...

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dokładnie tak jak pięknie napisał - brodacz, tańsze wygrywa z lepszym.
Na tym właśnie bazował Samsung i LG.
I historia się powtarza bo Chińczycy sprawia koreańczykom to, co oni zrobili japończykom. A o jakość obrazu w telewizorach Philipsa jestem spokojny , bo to jedna z niewielu firm która ma cały zespół inżynierów badawczych. W innych znanych firmach już ich nie ma.

Patent się skończy i ok.
Dlatego Philips tworzy patent na ambilux. To właśnie świadczy o chęci rozwoju ciągłych nowości.

Oczywiście, że czas pokaże. Ważne, że im się jeszcze chce.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tak jak piszesz - ważne że się chce - zgoda w 100%, a co będzie to czas pokaże... osobiście kibicuje firmom japońskim jak i Philipsowi żeby dali radę Koreańczykom bo im większa konkurencja to tym lepiej dla nas wszystkich, a same firmy muszą bardziej się starać bo tak jak napisałem, to nie dziennikarze i ich przyznawane nagrody stanowią o tym co ludzie kupują, tylko sami ludzie decydują co chcą kupić i w jakiej cenie, a później to coś oceniają. A w takich krajach jak RP niestety wiadomo co się sprzedaje jeśli chodzi o tv, gdyż wiadomo jakie to jest urządzenie w gospodarstwach domowych - nie każdy musi mieć wypasione... A tv drogie ma każda firma czy to z Korei, Chin czy z Japonii (tylko jedne są droższe, a inne tańsze w stosunku do siebie) - pytanie ile się firmom sprzedaje tych tv w stosunku do modeli średnich i tanich.. ? I jakie firmy w przyszłości będzie stać robić drogie tv patrząc właśnie na ich sprzedaż?
Może być tak za jakiś czas, że drogie tv będą w małych ilościach w sklepach - wręcz mogą być zapisy... bo ile osób jest stać np. kupić topowy tv 4k Sony z tego roku full led, a produkcja ileś kosztuje i każda firma będzie mieć z tym podobny problem... mając w swojej ofercie drogie modele.

Ostatnia edycja:

Alekso

New member
No wlasnie i ta chec tworzenia innowacji mnie przyciagnela. Jakosc obrazu i inne parametry firmy konkurujace maja lepsze ale ambilight przyciaga mnie jak magnes.

Czasami jestem sam na siebie zly, ze znowu dalem sie skusic na kolejny TV Philipsowi. Teraz znowu mi sie w glowie roil pomysl tego z Ambiluxem, ale tutaj cena juz chlopaki kompletnie pozamiatali ...

Do tego jak wspominalem wczesniej ten TV nie bedzie zapewne oferowal matrycy zdolnej obsluzyc w pelnym wymiarze technologi HDR.

Szkoda bo liczylem na max 13/14k

Alekso

New member
Rozumiem ze mowa o 65 calach ... Nie jest to jednak Ambilux ....

Wiesz moze jakie maja w tym modelu podswietlanie matrycy ? Jezeli to jest jakis edge LED to HDR jest bardziej tylko wpisem na papierze.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Model z ambiluxem przyjedzie dopiero na testy - jeszcze go nie wyprodukowali, nie mam wiedzy.

Do góry