Subwoofer Mission M3As

bogrobert

New member
Witam,

Co powiecie o sprzęcie Mission M3As. Czy ktoś go ma i może coś więcej powiedzieć ? Co lepiej Jamo Sub 250 (919,00 zł) czy Mission M3As (899 zł) ?

bogrobert

New member
Hmm , w sklepie jak pytałem to polecali te Mission ale jak poprosiłem żeby wyjaśnił czemu lepsze są mission to odpowiedz była bo nie słyszał Jamo . I że Jamo jest marketowy sprzęt.
Może tu się dowiem dlaczego lepsze są Jamo od tych Mission ?
Czy dystrybutorzy sprzętu się nawzajem zwalczają bo nigdzie nie mogę otrzymać sensownej odopwiedzi .

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
150watt w porównaniu z 250 robi różnicę. Sub Mission u nowego dystrybutora kosztuje 2299 od niego więc nie jest. Z ceną ~900 jest półkowcem z wyprzedaży starego dystrybutora i ma minimum rok-dwa stania na sklepie :) o gwarancji nie wspominając, stary będzie miał problemu z jej wykonywaniem, a nowy jej nie uznaje.

byczy

New member
ja mam ten sub i wlasciwie jestem z niego zadowolony
nie moge powiedziec jaka jest roznica miedzy subem od jamo bo jamo nie slyszalem
ale moge powiedziec o mission, w filmach wedlug mnie sprawuje sie super, bas jest naprawde mocny i czysty bez zadnych dudnien itp.
ma zapas mocy i wystarczy ze jest ustawiony na 50-60% i tak samo z sila basu w moim pokoju 24m^2 przy ogladaniu transformers lub kompani braci (odcinek w lesie gdzie dziala wala z wszystkich stron).
Dodatkowo sub ma wzmacniacz do ktorego mozesz podpiac sobie kolumny.
Suba uzywam takze przy sluchaniu muzyki w stereo jako dodatkowy bas, ustawiam go na min bas, i wtedy jest to super dopelnienie zestawu kolumn. Ze wzgledu na to jakiej muzyki slucham wtedy perkusja i gitara basowa jest bardzo fajnie podbita i slychac jak perkusista wygarnia na stopie czy basista na basie.
Najlepiej by bylo jednak jak bys w sklepie sobie porownal jak gra jeden i drugi sub bo jednak kazdy ma inne ucho i inne preferencje dzwiekowe.

bogrobert

New member
Jeszcze muszę zapytać o Onkyo SKW-204 bo widzę podobne (dla mnie) parametry do Jamo Sub 250 . Jaka jest różnica ? i czy Jamo jest dużo lepsze ?

bogrobert

New member
A może jeszcze coś powiecie o tym subwoferze Klipsch KSW 10 , czy lepszy gorszy od Jamo Sub 250 lub Mission M3As ? Który z tych 3 jest najbardziej godny uwagi . Są w porównywalnych cenach .

bogrobert

New member
Po to jest forum żeby pytać , jak masz problem to nie czytaj a Juz tym bardziej nie odpowiadaj jak nie masz nic do powiedzenia. Bo bierz Jamo Sub 250 to nie pomoc. Chcę wybrać coś co będzie dobre w określonej cenie . A że wybór jest duży to chyba wcześniej lepiej sie upewnić . Przecież nie samo Jamo Sub 250 istnieje na rynku.

Kaszan

New member
Problem w jednoznacznym doradzeniu wynika z tego,że każdy inaczej odbiera to co słyszy- jednemu podoba się to i innemu tamto, a fakt jest taki, że przy zbliżonych parametrach i tak każdy wybierze to co ładniej wygląda.
Temat subów jest oklepany w dziesiątkach tematów, a każdy i tak zaklada nowy bo ma poczucie, że jego problem wyboru jest wyjątkowy. No i rzeczywiście tak jest- każdy, ma inny słuch, inne pomieszczenie odsłuchowe i mase innych czynników, których niestety niesposób ująć w wyborze suba poprzez forum internetowe. Polecane jest to co sprawdziło się u większości, a że jest to głównie Jamo to i mało kto poleci Ci co innego.
Jeśli ja miałbym kupować to dopłaciłbym stówke i wziął Jamo sub 300- wątpie,że znajdziesz coś lepszego i ładniejszego w tej cenie. Mocny wzmak, duża membrana i świetny stosunek jakości do ceny.

bogrobert

New member
:) :) :) :)

A czy tego Klipscha ksw-10 warto kupić za 600 zł Bo mam okazje kupić . Widzę że ceny są dużo wyższe ale jest używany kupiony w tym roku w lutym.
Proszę o rade bo mam dylemat.
Czy jest warto ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry