Subwoofer-Magnat 302a czy Paradigm pdr-8?

themo

New member
Witam
Który z tych subwooferow byłby lepszy do pokoju 18m2, używany bedzie do filmów i muzyki rockowej. Mam możliwość kupienia taniej i dlatego pytam.
Prosiłbym bym o odpowiedz
Pozdrawiam

tap tap talk

mors111

Active member
Bez reklam
oba są bass reflex , szybciej poruszać się będzie ten z mniejszą membraną
brałbym Paradigma

sam mam suba z 20cm głośnikiem ( Dali AW-8 ) w pokoju 30m2 i drewnianej podłodze i basu mam aż nadmiar w kinie domowym , do muzyki też daje radę ( kosztował kiedyś 1.299zł katalogowo )

Tak wiem zaraz napiszą że nie ma to jak REL T5 ... , do muzyki ideał w małym pokoju ( 20m2 ) i pewnie tak jest , ale on kosztuje sporo więcej

Paradigm to sama klasa w sobie w porównaniu do tego Magnata

themo

New member
Ktoś może wie czy Paradigm pdr-8 posiada automatyczne włączenie/włączenie stanu gotowości???

Trochę mi na tym zależy żeby go ciągle nie wyłączać, bo Magnat taki posiada. I pdr-8 może dostanę za 260zł (tylko coś jak się bardzo podgłośni to coś tam klepie i nie wiem czy sie cos poluzowało czy głośnik do wymiany, ale podobno jest ok - myślałem żeby go kupić i najwyżej głośnik zmienic jakby był walnięty) lub Magnat za 500zł prawie nowy, chyba jeszcze z gwarancją. I tak myślę czy do muzyki magnat nie będzie 'za wolny' bo słucham przeróżnej -rock, triphop, metal, czasem jakiś chill - przez to że jest większy i będzie spowolniony, w filmach pewnie da radę.

Jeszcze jakieś rady, wskazówki? :)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry