Skończę te teorie i tyle.I nie wierzę już nikomu kto się rajcuje jakimś tam basem bo dla mnie to będzie słabe.Jak widać co mam w sygnaturze napisane i to mnie nie zwala z nóg , może za cicho słucham ??Zapoznałem kolegę z innego forum.Już pisałem ma 2 sztuki też takiego jak ja.Mało mu !!! pokój 12m kwadratowy.Zastanawia się czy nie kupić Rela Gibraltar na tyłpomyślałem sobie chory jakiś.Nie nie chory , ten typ tak ma
Nie wskazujmy lidera bo ci trzej gracze top3 najlepszych producentów na świecie.Sprzedawca z doświadczeniem także mi to powiedział.REL,VELODYNE,PARADIGM. Tutaj na forum był człowiek o nazwie THX co miał starą wersję Velodyne DD 18.Sprzęt kozacki miał coś ucichł.JA mam powierzchnię pokoju 24metry.
PS taka ciekawostka jak mi powiedział sprzedawca.Wykończenie Paradigma a Velodyne to Paradigm 3klasy wyżej .Kilku ludzi na forach zagranicznych miny miało skrzywione gdy się okazuje że Velodyne made in China
Dokładnie jak napisali koledzy, musisz gdzieś odsłuchać i wtedy możemy coś więcej powiedzieć w którą iść stronę lub co wybrać. Z tego co widzę jesteś z Lublina, i nie wierzę że w samym mieście czy jego okolicach brak salonu w którym możesz posłuchać różnych sprzętów? Mając do wydania taką kasę osobiście bym wolał stracić te 200zł na benzynę niż brać suba w ciemno. Co do ilości basu to mamy tutaj z większością kolegów chyba ciut inne preferencje. Dla mnie cały system musi współgrać i nic nie powinno dominować, a przy mocniejszych scenach w filmie bas również potrafi przywalić. Dla mnie bezsensowna łupanina, że wszystko się trzęsie nie ma nic wspólnego z poprawną kalibracją. Do 12 mkw jak ten kolega wstawił 2 x Paradigm o mocy RMS 1700W i mysli o trzecim, to nie chcąc nikogo obrażać, ale jest z Nim coś nie halo:blagam: Dziwię się że ma jeszcze miejsce gdzie piwo postawić. Poprawnie skalibrowanego suba nie powinno byś "czuć" w systemie, a po jego wyłączeniu dopiero powinien być odczuwalny brak. No, ale są gusta i guściki.