Subwoofer do 500zl

bosman0

New member
Witam,

Posiadam Kino domowe YAMAHA RX-V377 + głośniki Prism Audio Odyssey M200.

Chcę dokupić do tego subwoofer do 500zł. Salon ma 21m.
Jaki subwoofer byście polecili w tej kwocie?

Mam jeszcze pytanie, gdyż na ścianie gdzie jest telewizor i głośniki frontowe nie mam już miejsca za bardzo. Czy subwoofer może stać z tyłu pokoju obok rogówki?

Jeżeli tak to czy można kupić kabel długości 10-15m żeby podłączyć subwoofer do amplitunera, jaki to będzie kabel?

Pozdrawiam

bosman0

New member
Właśnie biorę te dwa pod uwagę, ale zastanawiam się jeszcze nad :
Yamaha YST-FSW050
Jamo SUB 210
Magnat Monitor Supreme II Sub 202A

Czy to ze subwoofer będzie stał z tyłu nie będzie robiło różnicy?

Kejup

Member
Bez reklam
Witaj. Jeżeli nie boisz się używek to na portalach aukcyjnych jest jamo sub 260 i 300, oba za 600 pln. Wydaje mi się że do 20m2 byłyby w sam raz. Reszty nie znam ale te dwa mogę polecić jeżeli oczywiście wchodzi w rachubę używka i zwiększenie budżetu. Jeśli chodzi o ustawienie suba to nie ma problemu, mój stoi z tyłu obok kanapy i jest ok.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

bosman0

New member
Raczej jestem zwolennikiem nowego sprzętu :)
Jakimś super wymagającym melomanem nie jestem, wiem że te moje głośniki Prism przez większość użytkowników uważane są za słaby sprzęt, ale mi wystarcza. Niestety po urządzeniu całego mieszkania niewiele mi się udało wynegocjować z żoną, ale używam przeważnie kina do filmów, okazjonalnie muzyka i dla mię wystarczające są. Kiedyś napewno zmienię same głośniki bo ampli jest ok.

Zdecydowany byłem już na yamahe 30 ale właśnie ten Jamo mnie zainteresował i teraz nie wiem.

ikar1975

Active member
Bez reklam
Weź jamo u mnie na 19m nie jest źle jak na -SUB za 500zlociszy:-D w porównaniu do wcześniejszej Yamahy 012 to jak by jej nie było:) ,powodzenia.Pzdr

Lobit

Member
Witam. Podłącze się pod temat gdyż mam podobny metraż i budżet z taką różnicą że wolę kupić używkę i czytając temat to wnioskuję że najlepszy wybór to jamo 260-300 w tym przedziale cenowym?
Co do kody to jak dla mnie odpada bo wyczytałem że nie ma auto włączenia i wyłączenia wiec jest uciążliwy pod tym względem i odpada.
Czy po za jamo możecie coś jeszcze polecić?

Na allegro w tej kwocie zlazłem jamo 260 i kef psw 1000.2 który lepszy ? do 20m2 z yamaha 675 i 5.0 mission seria m6x?

Ostatnia edycja:

mors111

Active member
Bez reklam
Z nowych to Jamo 210 i Koda SW 1000 nie są złe ( koda bardziej walnie bo ma większy głośnik,Jamo zagra w kinie przyjemniej jak dla mnie )

z używek jak dobrze trafisz to Jamo 260/300 będą lepsze

Lobit

Member
Hej. Dzięki za odpowiedź, jamo było na allegro za dobre pieniądze jednak ktoś już go kupił.
Znalazłem jeszcze coś takiego subwoofer aktywny Infinity Modulus HCS Sub100 czy to jest dobry subwoofer za 600zł, czy dobrze on zagra w filmach i muzyce? Wygląda na sporego :)

lobos

New member
Bez reklam
Bipo kupił teraz nowego suba a miał Jamo 210.
Zapytaj czy chce sprzedać? Miał byś zadbany sprzęt za nieduże pieniądze i ze sprawdzonego źródła :)

Lobit

Member
A czy Jamo210 da radę zatrząsnąć w muzyce jak i kinie w 20m2? Duża jest różnice między nim na 260?
Miał by grać z yamaha rx-v675 i mission m62 ?

Napisałem do użytkownika Bipo, czekam za odp.

Ostatnia edycja:

ikar1975

Active member
Bez reklam
Do muzyki to -SUB ale nie za 5stowek:) .Pzdr
Tak dla zainteresowanego to Bipo ma Jamo 200;-)

Ostatnia edycja:

Lobit

Member
A możesz coś polecić tak do max 700pln?
I co sądzicie o ty infinity Modulus HCS Sub100? warty uwagi sprzęt?

Bipo sprzedał swój sub.

Ostatnia edycja:

Lobit

Member
Szkoda że nikt nie chce nic doradzić, wiem że za te pieniądze nie kupie dobrego suba bo dobre to od 2k się zaczynają ale na pewno coś dobrego cena/jakość jest w tych pieniądzach.
Czy mógł by mi ktoś z tej listy wybrać 2-3 warte uwagi?
- M-AUDIO HRS-SUB 750
- Morduant short alumni 9 blk
- Wharfedale Vardus VR10-SUB
- INFINITY Modulus Sub
- Q Acoustics model 1000s
- YAMAHA YST-8W320
- Canton AS 85 SC
- INFINITY SSW-10 / INFINITESIMAL

Do góry