Strzaly matrycy

Pitsy

New member
witaj w "klubie" samsunga !!!!
Strzelajace matryce to wizytówka samsunga, poza tym forum i swoimi przejsciami podsłuchałem tez w sklepie goscia który sie na to skarżył.
Podobno to wina linii produkcyjnej lutującej cyną bezołowiową (ekologicznie) - jednak nieefektywnie.

Crusader

New member
Witam. Mam maly problem ze swoim LCD SAMUSNG LE40N71B. Mianowicie chodzi o to, ze przy wlaczaniu telewizorka slychac wyrazne strzaly,stuki,cykania matrycy, badz innego elementu elektrycznego/elektornicznego.
1. Czy to normalne ?
2. Czy jest to powod do oddania sprzetu na gwarancje ?
3. Czy mozna sobie z tym jakos poradzic ?

Problem pojawia sie podczas wlaczania telewizora jak i na poczatku kiedy jest jeszcze nie rozgrzany podczas przelaczania kanalow. Kiedy sie rozgrzeje problem znika jak reka odjal.
Bardzo prosze o odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Forcio

New member
Pitsy napisał:
witaj w "klubie" samsunga !!!!
Strzelajace matryce to wizytówka samsunga, poza tym forum i swoimi przejsciami podsłuchałem tez w sklepie goscia który sie na to skarżył.
Podobno to wina linii produkcyjnej lutującej cyną bezołowiową (ekologicznie) - jednak nieefektywnie.

Tak tak zgadzam się z przedmówcą, mam monitor oraz telewizor Samsunga i sprawa wygląda tak:

Monitor mam już jakieś 10 mięsięcy i jes dosyć intensywnie używany, cykanie czy jak to tam można to nazwać w nim ustalo (w sumie nawet nie wiem kiedy).

Telewizor mam za to jakiś miesiąc i faktycznie co jakisz czas sobie cyknie w czasie pracy jednak mam nadzieje, że po pewnym czasie to też ustanie.

Pozdrawiam

Do góry