Stereo (muzyka, kablówka, Xbox) do 2500zł

babeo

New member
Panowie, a taki konfrontacja:

Denon RCD-M39 + SC-M39
vs
Pioneer A-20-K + Pylon Audio Pearl 20 (lub inne podobne gabarytowo do 1000zł)

Proszę wytłumaczcie mi jak tak łopatologicznie, jaka jest różnica w połączeniu dvd (jako źródła CD) pod wzmacniacz po cinch a np. optycznie. Czy po cinch mamy stratę jakości?
Czy to przez to, że tak np. Pioneer jest jednym z tańszych wzmacniaczy ma same cinch, czy w przypadku stereo nie ma co się bić o te coaxiale, optyki itp?

Panowie, ponawiam temat. Takie konfiguracje do wyboru.

1. Denon RCD-M39 + SC-M39

2.
Źródło: DVD Samsung C550 (docelowo wymiana na jakiś normalny CD)

Wzmacniacz:
- Denon PMA-520AE
- Pioneer A-20-K
- amplituner R-S300

Głośniki:
- KEF C1 / KEF C3
- Monitor Audio MR1 / M2 / MR2
- Boston Acoustic CS 23
- Rubicon NH-20S
- Indiana Line Nota 240C / 250 C
- Mission MX-1

Co zagra lepiej? 1 czy 2? Jak 2 to jaka konfiguracja?

Opcja 1 to cena ok. 1,5k zł. Opcja 2 to docelowo 3k zł.
Czy opcja w w wersji budżetowej - najtańsze wzmacniacze, kolumny itp dadzą lepszy efekt niż o połowę tańszy spasowany pod siebie zestaw.

Pojawiły się możliwości finansowe, więc proszę Was o poradę, przed wyborem na odsłuchy pomóżcie zmniejszyć trochę ilość kandydatów. Założenie jest takie, by w budżecie do 3000zł zakupić nowy wzmacniacz, odtwarzacz cd i kolumny podłogowe. Pokój ok. 20m2, muzyka głównie poski oraz klasyka światowego rocka.

Wstępnie wyselekcjonowałem takie 3 pary:
Yamaha A-S300 + Yamaha CD-S300
Denon PMA-520AE + Denon DCD-520AE (nie ma USB i to jest bardzo duży minus, bo jakość jakością, a czasem jakieś mp3 się chętnie wrzuci)
Pioneer A-20-K + Pioneer PD-10-K

Kolumny Pylon Audio Pearl 20 lub JAMO S 506.

Skłaniam się ku zestawowi Pioneer + Pylon. Co Wy na to? Da się w tej cenie skompletować coś lepszego?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pylon Audio Pearl 20 nie słyszałem więc się nie wypowiem. Jeśli zależy Ci na przyzwoitym stereo to bym odrzucił Jamo 506. Ja bym postawił na zestaw
Denon PMA-520AE + Denon DCD-520AE + Magnat Quantum 655 - zestaw do wyrwania myślę że za jakieś 3300-3400zł. Ewentualnie jak za dużo nie słuchasz cięższych brzmień to Monitor Audio MR4.

babeo

New member
Ajjj no wiem, wiem też myślałem na początku o Denonie, ale ten usb jest jednak konieczny. Sam mam teraz podłączone dvd z usb pod mikro wieże sony i już mnie "szlak turystyczny" trafi muszę włączac tv by odpalić mp3. Powiedziałem sobie, że w nowym sprzęcie musi być usb.

babeo

New member
Po długich poszukiwaniach wyselekcjonowałem wzmacniacz + odtwarzacz CD:
Pioneer A-20 + PD-10 i do nich kolumny podłogowe Pylon Pearl. Zestaw za +/- 3000pln.

Moje pytanie jest takie, czy zwiększając kwotę do 4000pln, wymiana wzmacniacza i cd na komplet A-30+PD-30 da znaczącą zmianę? Lub ewentualnie pozostawić A-20+P-10, ale wymienić kolumny na inne do 2000zł?

Kolumny mają być podłogowe i najlepiej wenge (proszę się nie śmiać, dla kobiet to ważny aspekt).

Do góry