Witam maniaków TVHD 
Dwa dni temu padł mój zasłużony CRT 29cal Grundig ( miał około 10 lat
Niestety nie udało się go naprawić dlatego chciałbym sięgnąć po nowe technologie.
Wiem, że codziennie wałkujecie ten sam temat dlatego z góry przepraszam :/
Ale chciałbym się dowiedzieć który z poniższych modeli jest dla mnie najlepszy.
Na prezentację którą proponuję Kiki nie mogę sięgnąć ponieważ mieszkam w okolicach Poznania a to się nie za bardzo opłaca
odległość od TV: Tu bywa różnie najmniejsza odległość to 2,5 m a najdalsza ponad 4m ( pokój w kształcie prostokąta )
nasłonecznienie pokoju: Pokój jest mocno nasłoneczniony do godziny 11-12h później już promienie słoneczne nie padają
wymiary pokoju: To nie pamiętam :/
jaki masz obecnie telewizor: BRAK
preferowana wielkość TV: 46" < nie może być mniejszy
jakie programy najczęściej oglądasz? Filmy na HBO, TVN24.
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem? Nie ma określonej pory. Raz idę do pracy na rano a czasem na nocki itp. A w weekendy prawie nie oglądam TV .
preferowana marka? Nie znam się.
jakie urządzenia będą podłączone? Dekoder N’ki, kino domowe Yamaha, PS3
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 95% dekoder , 5% PS3
siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? 1 Kanapa jest na wprost, dwa pozostałem są po bokach
Czy ważne jest wifi lub inna technologia ? Nie interesuję mnie żadne dodatki typu, dysk twardy, wifi, 3D itp. . Najważniejszy to obraz i minimalny input lag
ile programów HD? >Obecnie żądny ale mogę w każdej chwili są dokupić
ma stać czy wisieć? Stać na stoliku.
jaka klasa cenowa? do max 3500zł
Byłem wczoraj w pewnym sklepie RTV i wybrałem sobie 2 modele :
1. Sharp 46 LX 810 E
2. Sony 46 NX 700
Był jeszcze Panasonic 46G30 ale plazmy trochę się obawiam – wypalanie .
Jestem również studentem studiów zaocznych i czasem jak w sobotę wstanę to włączę TVN24 i czasami zapominam wyłączyć TV :/ .
Co do jakości obrazu to nie mogę się wypowiedzieć ponieważ sprzedawać nie pozwolił mi podłączyć laptopa, powiedział, że mogą się do TV wirusy przedostać :/
Pozdrawiam i czekam na pomoc w wyborze
P.S
Wszystkie modele mieszczą się w moim kryterium cenowym ponieważ wywalczyłem 10% rabatu (stały klient )