Sr 805 & jbl es80

manfred1

Member
Dzień dobry choć zestaw ten mam kilka lat chciałbym na nowo zrobić ustawienia pod kino domowe. Zmieniłem ułożenie pokoju poprzez dobudowanie ściany. Pokój mój z 25 m stał się dużo mniejszy. Wczoraj trochę eksperymentowałem z ustawieniem głośników. Dopiero jutro będe sam w domu i postaram się sprawdzić brzmienie. Dlatego mam prośbę czy jest gdzieś opracowanie jak dokładnie wycisnąć z tego zestawu. Fronty mam podłączone w biamp i do tego sub 150. Robiąc pomiar za pomocą dostarczonego mikrofonu najpierw wszystkie głośniki wyregulowałem na 80Mhz. Zauważyłem też że po podłączeniu w biamp tylne głośniki są jakby bocznymi. Nie wiem czy dobrze odczytałem sposób podłączenia z instrukcji. Zastanawia mnie też jak dobrze wyregulować sam sub gdyż nie mam do niego instrukcji. Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję. Pokój to szer. 5m gł. 3m i standardowa wysokośc 2,5m. Głośniki fronty są ułożone na dłuższym boku natomiast tylne na samych końcach dłuższego boki na wysokości ok 2 m.

manfred1

Member
Sprzedaż raczej nie wchodzi w grę. Za dużo bym na tym stracił. Poszukam ten wątek i może uda się coś zmienić na lepsze.

Do góry