Spory telewizor do dużego pokoju < 8000 zł

Palo88

New member
Cześć wszystkim. Będę się wprowadzał do nowego mieszkania gdzie mam 25m2 salon a do ściany z telewizorem mam ok 4m. Do tej pory w starym mieszkaniu posiadałem telewizor Samsung UE55D8000 z 2011 roku pi byłem z niego z miarę zadowolony. Teraz chcę kupić coś w rozmiarze 75 cali. Niestety budżet mam lekko ograniczony bo to max 8000 zł (najlepiej bliżej 7000 zł). Na TV planuję głównie oglądanie kablówki, kilka razy w tygodniu jakiś Netflix czy film z komputera. Pytanie czy np. Samsung serii 70 nie byłby już dla mnie wystarczający czy warto dokładać do serii 80 ? Czy zauważę różnicę w podświetleniu tak przy normalnym użytkowaniu ?

Nauczyłem się już, że lepiej kupić coś lekko tańszego i wymienić 2-3 lata wcześniej niż dokładać teraz i później czekać aż się zepsuje :)

Proszę poradźcie coś :) Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Petru23

Banned
Do kablówki miałem q77t i oddałem. Kolory to jakaś masakra.
Hx80 bdb się sprawuje z sygnałem z kablówki. O wiele lepiej czyści materiał.

SLAV7

New member
Bez reklam
SONY 75XH9096 ewentuanie SAMSUNG 75Q80T.

Choć gdybym miał osobiście wybierać to do Twoich preferancji SONY 65XH9505. Trichę mniejszy ale obraz bajka.

Petru23

Banned
jeśli hx90 bedzie w budżecie to można jak najbardziej, aczkolwiek należałoby zwrócić uwagę na jednak wciąż występujące z nim problemy.

drosophilia

Active member
Bez reklam
SONY BRAVIA KD-75XH9005 jest w cenioe ok 8500 zl. Podzwon po sklepach, sadze, ze spokojnie za 8000 sprzedadza. Ja bym bral tego, ew. jak kolega wyzej napisal - 65XH9505

Tak patrze na te ceny i szok, zeby za 10 cali wiecej placic 4000 zl!

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Faktycznie 75"będzie super wyglądać i dawać to co najmilsze dla okra - wielki Obraz !
W tej klasie masz extra modele :
- Sony 75 XH90
- Philips 75PUS8505
- TCL 75C815
Im bliższa odległość tym większe wymagania !
Jak będziesz niebieski masz specjalną ofertę plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł .

Petru23

Banned
jeśli nie siedzisz na wprost to śmiało możesz brać XH80 sonego. Bo kolory, jasnosć i kąty widzenia. na ips
75" - 6k pln, IPS
85" - 8,5k pln, VA

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz extra LG 86UN85035
A za niewielką dopłatą
- Sony 85XH9505
- LG 86Nano 913
I dodatkowo pakiet dla niebieskich członków forum.

Do góry