Soundbar Samsung HW-F450 pomoc

marcinzabrze

New member
Witam Państwa.

Jeżeli piszę w złym dziale to z góry przepraszam. Zwracam się do Państwa z pewnym problemem. Otóż zakupiłem kilka dni temu soundbar Samsung HW-F450. Jest on podłączony za pomocą przewodu hdmi to tv Samsung F6400 który jest kompatybilny z tym urządzeniem. Mam natomiast problem z subwoferem który jest bezprzewodowy. Zdarza się że potrafi rozłączyć się kilka razy podczas oglądania filmów. Nie wiem w czym tkwi problem. Czytałem gdzieś że urządzenia nadające w tej samej częstotliwości mogą powodować jakieś zakłócenia ale ile w tym prawdy jest to nie wiem. Być może spotkał się ktoś kiedyś z Państwa z takim problemem i wie jak temu zaradzić. Nie ukrywam że jestem troszkę zły bo kupę kasy kosztuje taki sprzęt a jeszcze są z nim problemy. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Pozdrawiam

tdx

New member
Bez reklam
Masz diodę na subie czy podczas rozłączania dioda mruga/miga?
wyłącz TV użyj kabla aux do soundbara i podłącz np telefon i sprawdź czy też tak samo się dzieje jeśli tak to serwis/wymiana

marcinzabrze

New member
Tak na subie jest dioda i miga podczas rozłączania.To źle ? Co do kabla aux to nie wiem czy dobrze rozumiem. Mam podłączyć soundbara z tv ? Jesli tak to do jakiego gniazda wpiąc go w tv ? Wydaje mi się że audio out ale takiego chyba ten tv nie posiada

tdx

New member
Bez reklam
Jak miga to znaczy że problem leży w samym soundbarze

Teraz wyłącz TV
Podłącz do aux w soundbardze np tablet smartfon i odpal jakąś muzykę
Jak nadal będzie przerywał to serwis/wymiana

perro81

New member
Automatyczne włączanie soundbar HW F450

Witam.
Na wstępie przepraszam, jeśli piszę nie tu gdzie trzeba, ale zwykle forum używam tylko do czytania, nie umieszczam wpisów, więc proszę o wyrozumiałość.

Mam pytanie, czy da się podłączyć soundbar do tv tak, aby soundbar włączał się automatycznie z włączeniem telewizora. Poniżej zamieszczam model posiadanego sprzętu i informację, jak jest to teraz podłączone.

Telewizor: LG 39LN575S
Soundbar: Samsung HW F450
Dekoder UPC
Konsola: Sony PS3

Teraz soundbar działa poprawnie, jedynie nie włącza się automatycznie przy włączeniu TV i dekodera.
Aktualne podłączenie:

TV - dekoderUPC - Soundbar ---- HDMI (soundbar HDMI OUT - tv HDMI(1ARC) IN oraz soundbar HDMI IN - dekoder upc)
TV - konsola ---- HDMI

Może ktoś poradzić, czy da się wszystko podłączyć tak, żebym nie musiał za każdym razem używać łącznie 3 pilotów (tv,soundbar,dekoder) do uruchomienia sprzętu?

perro81

New member
W załącznikach (mam nadzieję, że są widoczne) wrzuciłem zdjęcia ustawień w TV - wg mnie zaznaczona jest opcja głośników zewnętrznych.

Mam jeszcze pytanie - zaznaczam, że jestem zupełnym laikiem - czy kable HDMI mogą być jakiekolwiek znaczenie, czy powinienem je zmienić? Gdzieś wyczytałem, że do gniazda HDMI ARC powinien być specjalny kabel.

Attachments

• 20140509_134626.jpg
    20140509_134626.jpg
    553,9 KB · Wyś: 1761
  • 20140509_134641.jpg
    20140509_134641.jpg
    840,6 KB · Wyś: 2426

tdx

New member
Bez reklam
OK, jak wybierasz źródło i wciskasz zielony przycisk na pilocie SimpLink masz możliwość wyboru urządzeń?

perro81

New member
Niestety nic się nie dzieje. Oczywiście jeśli mówimy o tym zielonym przycisku na pilocie, jak na foto.

Attachments

• 20140509_141214.jpg
    20140509_141214.jpg
    844,6 KB · Wyś: 113
Do góry