Soundbar/kolumny (nie amplituner) do 4000zł?

PrzemKon

New member
Cześć wszystkim!

Zaznaczam, że szukałem bardzo długo odpowiedzi, jednak tematy nie pasowały do moich kryteriów. Będę wdzięczny za Waszą pomoc.

Wkrótce odbiorę mieszkanko i szukam czegoś do 4000zł na pokój z kuchnią 27m2. Wiem, że w każdym temacie pojawia się 'za tę cenę bedziesz mieć ampli + kolumny', ale nie interesuje mnie to rozwiązanie, ponieważ nie chcę zawalić pokoju głośnikami, więc w grę wchodzi dobry soudnbar, bądź nowoczesne głośniki.

Do czego będą służyć głośniki? 80% będzie to słuchanie muzyki przez iPhone'a. 20% to filmy, a nawet pewnie mniej, więc ważna jest łączność z TV, ale nie na pierwszym miejscu. Gatunki muzyki: pop, dance, r&b. Lubię dobry bas, ale bez zbytniego zniekształcenia dźwięku.

Miałem okazję przetestować soundbar Samsunga (jakiś zwykły, bez subwoofera) w pokoju 40m i przyznam, że głośność mnie powaliła. Dźwięk nie był jakiś mega czysty, ale mimo wszystko na cenę (soundbar za jakieś 1200zł) było bardzo przyzwoicie. Mój budżet to 4 tysiące. Chciałbym żeby zestaw grał jak najlepiej, przy jak mniejszych głośnikach/przy dobrym wyglądzie (nowoczesne mieszkanie).

Modele, które widziałem w sklepach i czytałem o nich w internecie:
- Sony Fidelio B5 lub E5 (który lepszy? soundbar mniej miejsca zajmuje, czy one grają podobnie, czy jednak któryś zestaw bardziej do filmów/muzyki?)
- Sony HT-NT3
- coś co odkryłem w Saturnie - JBL L16 - wygląda super, ale jak z muzyką w porównaniu do innych?

Będę wdzięczny za pomoc. Nie zamykam się na powyższe modele, ale prosiłbym o doradzenie, który z nich byłby najlepszy do moich preferencji (najbardziej podoba mi się JBL L16, ale liczy się dźwięk), a potem który inny model łapałby się w tej cenie, nie miał kabli i był niewielki.

Dzięki serdeczne za pomoc!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z bardzo dobrych masz:
- JBL L16
- Fidelio E6
- Klipsch R20B
- KEF

Jeśli do muzyki to głównie Fidelio

raf2007

Member
Witam,
Ja mogę z czystym sumieniem polecić Sonos Playbar jest rewelacyjny do muzyki, potem możesz rozbudować o SUB i tyły np. Play 1 żeby mieć kino domowe. Mam ten sprzęt od prawie 2 lat i jest rewelacyjny super darmowa aplikacja na telefony, tablety sterujesz za pomocą iPhone TV nie zamieniłbym na nic innego. Ja akurat mam cały zestaw z SUB i Play 1 wszystko bezprzewodowe REWELACJA. Posłuchaj i sam zdecydujesz

A tu masz linki poczytaj sobie:
http://www.muzykabezkabli.pl
http://www.sonos.com/en-wo

Pozdrawiam
Rafał

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
L16 to jest ogromne zaskoczenie - co teraz producenci są w stanie zrobić.
Kiedyś kino domowe za 5.000 nie każde tak grało..

Do góry