Soundbar JBL SB350

Krokiew

Member
Witam., nadal cisza za ocranu, nawet napisalem maila za ocean i czekam... chyba plynie serwer z moim mailem statkiem. Odeslali mi zestaw z serwisu i powiedzieli ze gra tak samo jak nowki sztuki- tzn pojawiaja sie te pykniecie. A co najlepsze, w sumie deser do calej syt to.jest fakt ze teraz nie mam pilota do soundbara i gosciu nie wie gdzie jest ten pilot bo akurat ta pani ktora przyjmowala towar poszla do domu. Powiem tak, jak w takiej syt na Polaka przystalo. Qrwa mać. Pierwszy przygody z JBL i porazka....

Wysłane z mojego LG-P875 Sorry za PL znaki

Krokiew

Member
Nie pamietam dokladnie ale napisali ze objawy wystepuja i ze są sporadyczne pukniecia porownywalne z nowymi egzemplarzami. Jutro bede w domu to moge dokladnie napsicac co bylo. Ja mysle ze trzeba zebrac osoby ktore maja problem z popukiwaniem z subboofera i napisac do jbl a jak to nie pomoze to ruszyc ziemie i niebo. Jak dla mnie to cos niedorobione jest z modulem bluetoth.

Ostatnia edycja:

Krokiew

Member
Nie pamietam dokladnie ale napisali ze objawy wystepuja i ze są sporadyczne pukniecia porownywalne z nowymi egzemplarzami. Jutro bede w domu to moge dokladnie napsicac co bylo. Ja mysle ze trzeba zebrac osoby ktore maja problem z popukiwaniem z subboofera i napisac do jbl a jak to nie pomoze to ruszyc ziemie i niebo. Jak dla mnie to cos niedorobione jest z modulem bluetoth.

P.s.
Mialem napisac co dokladnie napisali, wiec pisze;
"Przy bardzo niskim poziomie głosnosci wystepuja minimalne stuki ktore trudno uznac za usterke- zgloszono producentowi.

KrulBolek

New member
Witam,
Dołączam do grona tych, których JBL puka :?
Doczekałem się lakonicznej odpowiedzi serwisu, że "trwają prace nad nowym firmware". Może dlatego, że sam zasugerowałem to w zapytaniu.
Zauważyłem też, że soundbar potrafi sam się wybudzić jakiś czas po wyłączeniu zestawu (mam led przez hdmi). Kondensatory z tv stygną czy co?

Krokiew

Member
Mi tez powiedzieli ze pracuja nad softem i nie potrafia odp czy to bedzie trwalo miesiac czy trzy miesiace. Tutaj w temacie jest link do szwdzkiego forum z tym samym problemem i po przez tlumacza gogle mozna co nie co zrozumiec co pisza. Tez czekaja na aktualizacje.

Ostatnia edycja:
rzacznik odpowiedział, że mam zgłosić reklmacje do sklepu z tytułu rekojmi i domagać sie odstapienia od umowy tj zwrot kasy. Tak tez uczynilem, sklep odpowiedział i mam wysłac glosniki.

Krokiew

Member
Hmm... jak sie nic nie wyjasni do konca miesiaca to i ja tak zrobie. Bo ile mozna czekac. Jak sami w JBL nabrali wody w usta i nic nie potrafia dokladnie odp.Jescze do nich jutro zadzwonie i spytam cay cos wiadomo w tej sprawie.

Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka

Krokiew

Member
Witam, napisali mi z jbl żebym podał im nr seryjne i gdzie kupił, Wczoraj wieczorem obejrzałem sobie film w 3D i powiem ze efekty dźwiękowe były jak w kinie. Tylko to pukanie... masakra.... dekoncentrują. Przez pierwsze 15 min myślałem ze oszaleje przez to popukiwanie, ale na szczęśćcie film mnie na tyle wciągną ze udało mi się zapomnieć o pukaniu. Z jednej strony szkoda mi się rozstawać z belka bo idealnie pasuje pod mój 42 calowy LG i słyszalne efekty podczas oglądania filmu- no po prostu super. Ale nieautoryzowane puknięcia które potrafią męczyć podczas oglądania skreślają SB 350. Nie chcąc ubliżyć nikomu ale soundbar ten jedynie nadaje się na wiejską dyskotekę gdzie liczy się głośna muzyka. W ogóle nie spełnia funkcji z tą wada która ma,a do czego został stworzony- do stosowania w pomieszczeniach gdzie kino domowe 5.1 nie sprawdzi się z powodu np. niewymiarowego pomieszczenia.

Krokiew

Member
Na razie to nie mam kiedy wysłać i najprawdopodobniej wyśle jutro. I dogadalem się czy mi wymienią na egzemplarz bez pukania lub na jakiś inny model. A z tego co widzę to na stronie JBL nadal widnieje sprzęt w ofercie mimo problemów technicznych.
Jak dla mnie dźwięk do kina jest idealny ale pukanie suboofera psuje cały urok atmosfery.
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Krokiew

Member
Ją też w końcu znalazłem czas i odeslalem soundbara tam gdzie kupilem. I teraz się zastanawia co dalej, jaki soundbar, bo przyznał że dźwięk z jbl-a mi się podobał.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Do góry