Soundbar Harman Kardon SB 26 podłączenie.

kaziu106

Member
No i zakupiłem soundbar Harman Kardon SB 26;-) Jestem na etapie podłaczania i mam kilka pytań.
1. Z którego kabla będzie lepszy dźwięk z dołączonego optyka czy z dołączonego HDMI ?
2. Czy dołączony kabel HDMI obsługuje ARC ?
3. Czy jeśli dobrze zrozumiałem instrukcję to poprawne połączenie do tv może wyglądać w ten sposób, że podłączam poprzez HDMI do telewizora dekoder nc+ i blu raya, a soundbara z tv. łącze poprzez optyka lub wejście/wyjście HDMI ARC ?
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi!!

murzyn997

New member
1.nie wiem,ale gdzieś czytałem że po hdmi jest lepszy.Najlepiej jak ktoś obeznany się wypowie
2.Tak
3.Blu-ray i nc+ do gniazd HDMI 1 i HDMI 2 w SB26 a tv do gniazda HDMI TV w SB26.
Możesz też normalnie blu-ray i nc+ do tv a dźwięk optykiem z tv do SB26

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
No i zakupiłem soundbar Harman Kardon SB 26;-) Jestem na etapie podłaczania i mam kilka pytań.
1. Z którego kabla będzie lepszy dźwięk z dołączonego optyka czy z dołączonego HDMI ?
3. Czy jeśli dobrze zrozumiałem instrukcję to poprawne połączenie do tv może wyglądać w ten sposób, że podłączam poprzez HDMI do telewizora dekoder nc+ i blu raya, a soundbara z tv. łącze poprzez optyka lub wejście/wyjście HDMI ARC ?
Dobry wybór.

Baltazar Gąbka

New member
Bez reklam
Jestem w szoku, taka zmiana, stereo na SB26. Brawo za odwagę.

kaziu106

Member
Spisuje się bdb. Świetnie poprawia dźwięk z telewizora. Wiadomo, że to nie jest stereo ani kino domowe ale w swojej cenie i w swoich zadaniach do których został stworzony spisuje się bardzo dobrze. W muzyce z tv. nie obanaza tak niedoskonałości, a w filmach jest dobre uderzenie basu. U siebie korzystam z trybu stereo bo akustyka salonu nie daje mi możliwości wykorzystania trybu virtual więc nie wiem jak się w tym trybie spisuje. Ogólnie zakup spełnił moje oczekiwania ( bezpośrednio porównywałem z JBL SB400 i jak dla mnie subiektywnie wypadł lepiej ). Ps. czy przepuszczenie sygnału z nc+ po hdmi przez soundbar zmienia jakość wyswietlanego obrazu w porównaniu do podłaczenia dekodera nc+ do tv., a tv z soundbarem poprzez optyka?

dopawcia

New member
a może ktoś zorientowany powie o co chodzi z tą funkcją na pilociku od Harmana : HARMAN VOLUME ??
Klikam , coś się zmienia ale nie wiem jak później wrócić do ustawienia wyjściowego...

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
"Belką można sterować z pilota telewizyjnego, ale firmowy pilot umożliwia nam np. włączenie funkcji Harman Volume, która dzięki zaawansowanym funkcjom obróbki dźwięku dba, aby wybrany przez nas poziom wzmocnienia był utrzymywany na stałym poziomie, niezależnie od tego, czy w TV idzie film, czy reklamy, albo gdy zmieniamy źródła sygnału. "

Do góry