soundbar do tv samsung neo qled 50qn90d i pc

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jak duży jest pokój .
To ma być tylko do kina domowego , czy również do muzyki ?
Ile masz max kasy ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak, to jest już inna klasa i inna półka.
Jak masz na dopłatę - to oczywiście , że warto !

Panto'mima

Member
Wiesz , nada się, z tą tylko różnicą że słuchanie muzyki z soundbara to prawie jak lizanie loda przez szybę. Z Atmosem jest jeszcze lepiej . Soundbar to tylko znaczne polepszenie dźwięku jaki generuje sam tv .

Ostatnia edycja:

Radosno

New member
No to nwm już sam co robić? Na kino domowe mnie nie stać chyba że znajdzie się jakieś używane do. 1300 bo z tego co widziałem to bez 3 k nie podchodź, teraz mam kino domowe Philips które kupiłem jeszcze w Londynie jakieś 13 lat temu i nie ma możliwości go podłączyć do TV mam je podłączone do pc , za bardzo się nie znam myślałem że soundbar będzie chociaż na poziomie tego kina

Panto'mima

Member
Kup sobie tego soundbara , tylko zadbaj o to aby miał w zestawie głośniki efktowe i będziesz zadowolony . Słuchanie muzyki z soundbara to bardziej kwestia samopoczucia . Jak najbardziej da się słuchać muzy, oglądać filmy itp : dla jednych sounbar będzie super rozwiązaniem, inni z kolei będą rozczarowani .
Wszystko zależy od preferencji , oczekiwań.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pokaz
No to nwm już sam co robić? Na kino domowe mnie nie stać chyba że znajdzie się jakieś używane do. 1300 bo z tego co widziałem to bez 3 k nie podchodź, teraz mam kino domowe Philips które kupiłem jeszcze w Londynie jakieś 13 lat temu i nie ma możliwości go podłączyć do TV mam je podłączone do pc , za bardzo się nie znam myślałem że soundbar będzie chociaż na poziomie tego kina

Jaki model masz tego kina?
Ja mam w innej miejscówce stare "kino" 5.1 Pioneera (z tych małych - allinone ), żeby nie skłamać, to lekko ma kilkanaście lat i WCIĄGA i wypluwa obecne soundbary po kilka tys.
Nie ma tam żadnego Atmosa, a 5 kolumienek + sub, jak pamiętam to jeszcze w DD/DTS, choć nie zdziwiłbym się gdyby tam był jeszcze jakiś DPL.
Oczywiście jest jednostka sterująca "ampli" z dvd.
Warte to dziś pewnie ze 2 stówki, a być może i 50zł, bo kto to by kupił, a gra lepiej jak te obecne twory po kilka tysięcy.

Trzeba pamiętać, że obecne grajbelki to twór marketingowy, a na pewno regres względem tych samych sprzętów (segmentu mini audio) sprzed kilkunastu lat.
Jak grał kiedyś Sony Pascal, nikt już nie pamięta?

Z tych co podałeś, nie bierz tego pierwszego.

Marlo

Active member
Jak masz jakieś głośniki to dokupić sam amplituner 5.1 Pioneer VSX-534 cena 1499 zł,
może dałoby się wytargować jeszcze niższą cenę. Znalazłem w jednym sklepie za 1399 zł.

Ostatnia edycja:

Radosno

New member

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Miałem kiedyś ten ampli rezerwowo, cena/jakość rewelacja.
Wówczas kosztował ok. 2k i pamiętam, że byłem bardzo pozytywnie zaskoczony, te 600zl to śmieszna cena.
Nie wiem jak gra ten zestaw głośnikow, nawet nie widać które to są konkretnie, ale jak najbardziej warto się tym zainteresować.

Do góry