soundbar do amplitunera

Sikorsky71

New member
H/k sb30

Chciałbym podpiąć się pod pytanie żeby nie zakładać nowego wątku. Czy pod soundbar H/K SB30 należy kupić ampli 5.1 czy 2.1 wystarczy? Pytam bo w sumie nie wiem jak te sound bary działają. W opisie jest, że daje wrażenie dźwięku 5.1, czy jak kupie ampli 2.1 to pozbawi mnie on tego wrażenia? Konkretnie myślę o zakupie H/K BDS-570 lub H/K BDS-270 i tu mam dylemat. Oprócz tego jest jeszcze konsola.

sabbuh

New member
Witam.

Powracam do tematu po krótkim okresie:). W końcu znalazłem czas i pieniądze i zamówiłem marantza nr1603. Po podłaczałem wszytko i mam problem, gdyż nie ma w ogóle głosu.

Podłączyłem w następujący sposób:
tv-ampli-->hdmi ARC
soundbar sb300-ampli-->chinczami w PREOUT
konsola, bluray-ampli-->hdmi

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Tylko jaki pre out, jesli taki o ktorym mysle, to nie bedzie dzwieku.
Optyk i po sprawie. Jesli chcesz juz koniecznie po RCA, to sprobuj podlaczyc do wejsc Analog Audio In

sabbuh

New member
Dzięki za odpowiedź.
Podłączyłem w preout fl i fr, tu gdzie podpina się wzmacniacz mocy i dlatego dziwię się że nie idzie dźwięk. Mógłbym optykiem, ale czy dźwięk nie ucierpi na tym.
Aplituner kupiłem po to, aby móc słuchać radia internetowego czy muzyki z kompa bez konieczności włączania telewizora. A także oglądania filmów na bluray.

Czy może trzeba gdzieś w ustawieniach amplitunera pozmieniać aby dżwięk szedł po chinchach. tzn przyporządkować w menu fronty pod pre-out- tak jak we wcześniejszych odpowiedziach pisał MKa11.
Tylko nie widze takiej opcji w ustawieniach ampli

Witam ponownie.

Czy jest ktos w stanie udzielic mi odpowiedzi. Czy nie ma takiej mozliwości i jedyne wyjście to kupić osobne glośniki?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Zestawienie kin JBLa 1.1 z telewizorem 42".

1566zic.jpg

Do góry