Witam, jestem zainteresowany.Ja znalazłem rozwiązanie problemu i wcale nie jest on w sofcie. Zainteresowani pisać na pw
Sprawdź czy masz 5v na płycie z procesorem ( płytka ok 6 na 6 cm) podczas włączenia soundbar-a powinna świecić na nim czerwona dioda naklejony na niej jest czarna piankowa taśma. Jeśli dioda nie świeci procesor nie ma zasilania i nie włączy się soundbar, jedynie napis hello będzie mrugał. W listwie którą kupiłem to było problemem i poprzedni właściciel też sugerował soft bo usterka wystąpiła po aktualizacji. Uszkodzeniu uległ regulator napięcia 5v. Miejsce gdzie znajduje się dioda LED zaznaczyłem na zdjęciu oraz zdjęcie po ożyciu soundbar-a.Witam, jestem zainteresowany.
Pozdrawiam, Stefan
Po aktualizacji wystąpiła usterka?. Na zdjęciu widać spalenie i aktualizacja spowodała spalenie regulatora?Sprawdź czy masz 5v na płycie z procesorem ( płytka ok 6 na 6 cm) podczas włączenia soundbar-a powinna świecić na nim czerwona dioda naklejony na niej jest czarna piankowa taśma. Jeśli dioda nie świeci procesor nie ma zasilania i nie włączy się soundbar, jedynie napis hello będzie mrugał. W listwie którą kupiłem to było problemem i poprzedni właściciel też sugerował soft bo usterka wystąpiła po aktualizacji. Uszkodzeniu uległ regulator napięcia 5v. Miejsce gdzie znajduje się dioda LED zaznaczyłem na zdjęciu oraz zdjęcie po ożyciu soundbar-a.
Według sprzedającego po aktualizacji padł. Moduł procka pamięci i ramu w szczytach dobija do 0,3A więc tyle co nic więc też podejrzana sprawa. Serwis wycenił naprawę na 500zl ,a tcl nie udostępnia firmware.Po aktualizacji wystąpiła usterka?. Na zdjęciu widać spalenie i aktualizacja spowodała spalenie regulatora?
Z tego co widzę to dałeś link do firmware ,ale do tv nie do soundbar-a.https://www.avsforum.com/threads/tc...tions.3309196/?post_id=63559375#post-63559375 tutaj macie możliwość pobrania firmware do soundbar''a...sprawdźcie tylko jaką macie obecnie wgraną wersje . Jeśli chodzi o spalenie regulatora i innych komponentów (na fotce widać wyraźnie co się spaliło,to nie jest to wina softu)
Dziękuję bardzo za odpowiedź. U mnie dioda czerwona świeci, a na regulatorze jest 23v, 1.7v i 10v, także u mnie chyba jest gdzie indziej problem. Nie próbowałem jeszcze wgrać softu bo ani nie wiem jaki powinienem wgrać ani gdzie go znaleźć bo nie jestem fachowcem, także jakby mógł ktoś podrzucić jakieś konkretne informacje to też będę wdzięczny.Sprawdź czy masz 5v na płycie z procesorem ( płytka ok 6 na 6 cm) podczas włączenia soundbar-a powinna świecić na nim czerwona dioda naklejony na niej jest czarna piankowa taśma. Jeśli dioda nie świeci procesor nie ma zasilania i nie włączy się soundbar, jedynie napis hello będzie mrugał. W listwie którą kupiłem to było problemem i poprzedni właściciel też sugerował soft bo usterka wystąpiła po aktualizacji. Uszkodzeniu uległ regulator napięcia 5v. Miejsce gdzie znajduje się dioda LED zaznaczyłem na zdjęciu oraz zdjęcie po ożyciu soundbar-a.
Ten link co dał AltOS to wątek do firmware do telewizorów nie znalazłem tam softu do soundbara. Dobrze było by podpiąć UART do twojego soundbara i sprawdzić czy to na pewno problem z firmware czy też np z procesorem lub pamięcią RAM. Jak masz jakiś UART ttl podepnij się pod piny RX TX GND a w np cp2102 na krzyż czyli RX do tx a tx do RX gnd do gnd.Są one wyprowadzone na płycie i użyj programu np Putty prędkość zapewne 115200 i przy włączeniu listwy powinieneś widzieć całą procedurę startu i podeślij log.Dziękuję bardzo za odpowiedź. U mnie dioda czerwona świeci, a na regulatorze jest 23v, 1.7v i 10v, także u mnie chyba jest gdzie indziej problem. Nie próbowałem jeszcze wgrać softu bo ani nie wiem jaki powinienem wgrać ani gdzie go znaleźć bo nie jestem fachowcem, także jakby mógł ktoś podrzucić jakieś konkretne informacje to też będę wdzięczny.
Dziękuję bardzo za pomoc ale to już są dla mnie zbyt skomplikowane sprawy, także muszę oddać sprzęt do serwisu i jak naprawią to dam znać co było. Pozdrawiam.Ten link co dał AltOS to wątek do firmware do telewizorów nie znalazłem tam softu do soundbara. Dobrze było by podpiąć UART do twojego soundbara i sprawdzić czy to na pewno problem z firmware czy też np z procesorem lub pamięcią RAM. Jak masz jakiś UART ttl podepnij się pod piny RX TX GND a w np cp2102 na krzyż czyli RX do tx a tx do RX gnd do gnd.Są one wyprowadzone na płycie i użyj programu np Putty prędkość zapewne 115200 i przy włączeniu listwy powinieneś widzieć całą procedurę startu i podeślij log.
Pod napisem markerem masz te piny na zdjęciu na poprzedniej stronie.