SonyEX500/ SharpLE820E/ PanasonicL42E30E/ LG42LV570S/Samsung?

taper

New member
Cześć czołem!
Właśnie nadeszła ta szczęśliwa chwila - kupuje duży telewizor:))
A teraz do rzeczy... Pokój 15m2. Odległość od tv ok. 3 m. Okno od strony południowej, ale nie ma tragedii ponieważ na oknie rolety, a tv oglądana głównie późnym popołudniem oraz wieczorem. Oglądam głównie filmy, sport, pr. informacyjne. Obecnie korzystam z Telewizji Na Kartę. Głównie zależy mi na PIĘKNYM OBRAZIE a nie na "cudach informatycznych" (z drugiej strony jak już kupować to nie ma co się ograniczać - to ma być telewizor na lata). Aha, no i podstawowe sterowanie powinno być raczej intuicyjne. Wybrałem kilka tv, oto moje typy:
1. SonyEX500 - podobno dobry tv - cena ok. 2100 zł,
2. SharpLE820E - podobno bardzo dobry obraz, ale sterowanie nieintuicyjne, można "pauzować" program a potem odtworzyć - cena ok. 2800 zł,
3. PanasonicL42E30E - czytałem na forum wiele pochlebnych opinii na tema Panasonica, ale czy ten model je potwierdza? - cena ok. 2500 zł,
4. LG42LV570S - ten ma podobno jakieś 600Hz? - cena ok. 2500 zł.
5. Samsung 40C6500 - mam taki 32", raczej jestem zadowolony, ale denerwujące są "duszki":( - cena ok. 2500 zł.

Który wg. Was jest najlepszy? Może "podrzucicie" jakieś inne typy?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam!
PS. Jak ten Szczęsny broni!!!

taper

New member
A gdzie to sprawdzić?
PS. Głowacki i ten "zdzisiek", który się potknął do wymiany!!!
Remis... co za pierdoła z tego Wawrzyniaka!!!!://

tdx

New member
Bez reklam
Zobacz masz z tyłu 2 naklejki 1 z modelem nr kreskowym i poborem prądu i 2 mniejszą z rodzajem matrycy (wersją) co masz tam napisane?

Szkoda bo mogli w końcu wygrać.....

tdx

New member
Bez reklam
Bo chciałem wiedzieć jaką masz matryce i na co zwracasz uwagę....

zaakceptujesz matową matryce? Ja po zakupie 40C650 nigdy już nie wróciłem do matu.... Dziś mam D7000 i jedyny TV który brałem pod uwagę jako alternatywę to Panasonic GT30 i wyżej :)

taper

New member
Matowa nie matowa - ważne żeby obraz był super, ale raczej skłaniałbym się ku "szklanej". Na zakup tv przewidziałem w budżecie max 2800 zł. Co mi proponujesz?

tdx

New member
Bez reklam
Słuchaj ja bym Ci proponował zabrać do sklepu materiał jaki znasz z C6500 i puścić na modelach które Cię interesują
Jeśli chcesz zostać przy samsungu to faktycznie C6500 wydaje się dobrym wyborem jak coś wyżej to seria D6000

taper

New member
Niekoniecznie muszę zostać przy Samsungu. Ten Sharp mnie kusi. A co do Samsunga D6000 to cena jest wysoka, ok. 3500 zł - czyli odpada.

tdx

New member
Bez reklam
Ja nie pisze że na samsungu świat się kończy :)
Najlepiej porównaj modele które Cię interesują i napisz co wybrałeś

pozdrawiam

taper

New member
Ja nie pisze że na samsungu świat się kończy :)
Najlepiej porównaj modele które Cię interesują i napisz co wybrałeś

pozdrawiam

No właśnie... Teraz wybieram między:
- Toshiba 40VL748 - ok 2400
- Toshiba 40WL768 - 3D - ok. 2800
- Panasonic LCD LED TX-L42E30/ - ok. 2550
- Samsung UE40D6500 - 3D - ok. 3150

Zakładając, że 3D nie jest konieczne, który byście doradzili? Sprawa dość pilna.
Pozdrawiam!

40VL748 - dzis zamowilem - na dniach bedzie w domu..... taki moj wybor
40WL768 - podobno te 200Hz cos zjebiszen przy poziomych przesowach
Panasonic - jak CI zalezy na skype i innych (powiedzmy sobie szczerze - to tv ma byc)
samsung - nie bo to juz nie tv tylko zabawka

moja opinia.

Do góry