Gwarancja standardowa 2 letnia,
Przede wszystkim czas. musiałbym zainwestować w tę sprawę jego dużo. nie chciało mi się czekać a potem szarpać po sądach.
Jeśli chodzi o propozycję. tak, na początku chcieli mi dać IPS-owską matrycę w 805. W W905 matryca jest fabrycznie 200hz więc ma porównania. Napisałem do nich pismo, zresztą po Twojej radzie, że chcę tylko z powrotem x-a naprawionego, zadzwonili do mnie i zaproponowali właśnie ten odbiornik. Mówiąc szczerze zagrałem lekko niezadowolonego i droczyłem się trochę, że go nie chcę itp. Tak naprawdę dobrze, że go wziąłem. Jestem zadowolony.
Pomimo szczęśliwego rozwiązania tej sprawy, kosztowała mnie ona sporo nerwów. Tak jak mówiłem i pisałem wcześniej: nigdy nie mów nigdy, lecz na chwilę obecną tak sobie myślę, że nie kupię żadnego telewizora z logo SONY przez jakiś czas. Być może zmienię kiedyś zdanie, ale okres zatarcia winy tej firmy powinien i będzie długi. Uważam, że gdyby więcej było takich dziwaków jak ja (celowo użyłem eufemizmu!) to firmy takie jak ta, przynajmniej na początku nie dawałyby dupy, wysuwając ośmieszające ich samych przecież propozycji wymiany flagowego odbiornika na odbiornik o klasę niższy.
Niesmak pozostał. Mam nadzieję, ze kolejni "szczęśliwcy" którzy znajdą się w podobnej sytuacji jak ja, będą mieli mniej problemów z wyegzekwowaniem tego, co należy się tak naprawdę z "urzędu". Jestem pieprzonym ateistą więc poczynając od dziś, będę się modlił do swoich bożków, by ten odbiornik szlak trafił przed upływem gwarancji i żeby to była taka usterka, by klasyfikowała się do wymiany na nowy.
pzdr
P.S.
HQ150 dzięki za wsparcie bo to w sumie od Ciebie się zaczęło

kiki, dzięki za wsparcie telefoniczne